Bánki Erik: érdemes figyelni a jegybankelnök javaslataira

Ingatlan2020. jan 16.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A jegybank elnökétől érkező javaslatokra érdemes odafigyelni – mondta Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Bánki szerint a kormányzat lakáspolitikája jó, az más kérdés, hogy elegendő-e. Úgy véli, Budapesten és a megyei jogú városokban egészen elvadult ingatlanárak vannak. Szerinte érdemes megfontolni azokat a javaslatokat, amelyek a kínálatot növelve fognák vissza az árfelhajtó tényezőket – számol be az atv.hu.

Bánki Erik egyetért Fürjes Balázzsal abban, hogy egyes, barnaövezetes térségek rehabilitációját lehetne támogatni akár adókedvezményekkel is.

Az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke megerősítette, hogy a kormánypártnak szándékában áll a lakáspiac rendbetétele.

Mint ismert, Matolcsy György jegybankelnök a lapunkban megjelent írásában a magyar gazdaságpolitika egyik gyenge pontjának nevezte a lakáspolitikát.

Erre válaszul a Pénzügyminisztérium az ATV-nek küldött közleményben azt írta: a kormány legfontosabb politikai célja az otthonteremtés, azt támogatják, hogy minden családnak legyen saját otthona, az adatok pedig azt mutatják, hogy a kormány jó úton jár. "Már 115 ezerrel több lakás szerepelt a nyilvántartásban 2019-ben, mint amennyi volt 2010-ben.”