28 milliárd forint értékben kötött újabb hitelszerződéseket a Cordia

Ingatlan2019. ápr. 24.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Közel 28 milliárd forint értékben kötött újabb hitelszerződéseket Magyarország vezető lakóingatlan-fejlesztője, a Cordia, a vállalat öt budapesti lakóingatlan-projektjének finanszírozásához az OTP Bankkal, a Takarék Csoporttal és a Sberbankkal írt alá megállapodást.

A Cordia a főváros XIII. kerületében épülő, 412 lakásos Marina Life 1. és 2. üteme, valamint a IX. kerületi Millennium-negyedben található, 306 otthonból álló Akadémia Garden fejlesztése miatt kötött finanszírozási szerződést az OTP Bankkal, 17,5 milliárd forint értékben. A Marina Life I. lakásainak már a 70 százalékát, az Akadémia Garden lakásainak pedig már a 35 százalékát értékesítették. 

Szintén a XIII. kerületben épülő, 215 otthonból álló Young City 3. üteméhez a Takarék Csoport nyújt hitelt, megközelítőleg 5,6 milliárd forint értékben. Az Árpád híd pesti hídfőjének közelében megvalósuló ház lakásainak 35 százaléka már elkelt.

A XI. kerületi Sasad Resort lakópark egyik ingatlan együttese, a 112 otthonból álló Sasad Hilltop fejlesztéséhez a Sberbank biztosítja a finanszírozást. A hitelintézet a projekthez 4,6 milliárd forint hitelt nyújt. A Cordia még 2016-ban vásárolta meg a Sasad Resort üres telkeit, a héthektáros területen hat ütemben összesen 850 otthont épít fel 2021-ig, a beruházás értéke pedig megközelíti a 40 milliárd forintot. A Sasad Hilltop lakásainak 50 százaléka már vevőre talált.

A közleményben felidézték, hogy a vállalat idén januárban jelentette be, hogy öt budapesti lakóingatlan-projektjének finanszírozásához 16,3 milliárd forint értékben kötött hitelszerződéseket az OTP Bankkal és a Takarék Csoporttal.

A Cordia a tőkeerős, magyar tulajdonú Futureal-csoport tagja, amely a közép-európai régió egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja. A Cordia Magyarország vezető lakóingatlan-fejlesztője, mely számos lezárt és folyamatban lévő projekttel rendelkezik Magyarországon és a régió további országaiban (Románia, Lengyelország). Magyarországon Budapest belvárosában, a Duna mentén, illetve a budai és pesti kertvárosokban vannak fejlesztései: összesen 13 projektben kínál új lakásokat. A vállalat három országban összesen 5500 otthont értékesített, és több mint 4000 lakás építése jelenleg is zajlik.