10 álomszép tengerpart, ahol híres filmeket forgattak

Utazás2019. ápr. 24.Sz.A.
A rovat támogatója:

Mamma Mia!, A Karib-tenger kalózai, Wonder Woman, Zsivány Egyes...

A Lonely Planet összegyűjtötte az utóbbi évek néhány híresebb hollywoodi szuperprodukciójából ismert helyszíneket, így mi is átélhetjük a filmek varázsát.

Barjoska Beach, Vis-sziget, Horvátország –  Mamma Mia! Sose hagyjuk abba (2018)

Az első Mamma Mia filmet még a görög Szkopelosz-szigeten forgatták, a második rész már a horvát Vis-szigeteken forgott. A mesebeli sziget Splittől két órányira található és komppal lehet átjutni rá. Sokáig katonai bázis volt, emiatt tilos volt idegeneknek a belépés. A szigeten a Mamma Mia filmnek hála a turizmus egyre inkább fellendülőben van.

Whitehaven Beach, Ausztrália –  A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja (2017)

A Whitehaven Beach a Nagy-korallzátony szívében helyezkedik el. 7 kilométeres partszakaszát különleges csillogó és vakítóan fehér tiszta homok borítja. Érdekesség, hogy a homok fehérségét a 98 százalékos szilíciumtartalom adja.

Marina di Camerota, Olaszország – Wonder Woman (2017)

Gal Gadot festői helyszínen alakíthatta a DC szuperhőst, Wonder Womant. Bár a mitikus Themyscira kitalált helyszín, az itt játszódó jelenteket nagyon is valóságos helyen, Olaszországban (Palinuro, Salerno, Campania és Centola) forgatták.

Calis Beach, Fethiye, Törökország – Skyfall (2012)

A Skyfall címet viselő Bond filmet többek között Törökországban forgatták: James Bond az előző részben átélt izgalmakat az Égei-tengertől alig 5 kilométerre fekvő Calis Beach homokos partján heveri ki.

Reynisfjara, Izland és Laamu Atoll, Maldív-szigetek – Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet (2016)

Izland legdélebbi pontja, Reynisfjara hosszú, fekete homokos tengerpartja adott otthont a film főszereplője, Jyn Erso gyerekkori otthonának a Lah'mu bolygón. A filmvégi nagy összecsapás helyszínéül a rendező pedig a Maldív-szigeteki Laamu Atoll szigetcsoportot választotta.

Abalone Cove Shoreline Park, Kalifornia, USA – Eredet (2010)

Leonardo DiCaprio sok olyan filmben szerepelt már, amelyek részben a vízparton játszódtak, nem kivétel ez alól a 2010-es Eredet című film sem. A nyitó jelenetben Dominik Cobb (DiCaprio) az Abalone-tenger partján fekszik.

Vault Beach, Cornwall, Anglia – Időről időre (2013)

A film főszereplője, Tim Lake (Domhnall Gleeson) időutazó, aki rendszeresen visszatér apjához, hogy megoszthassa vele utazásai történetét, és általában a festői Cornwallban található, Vault Beachen találkoznak.

Hanalei-öböl, Hawaii, USA - Utódok (2011)

A Hawaiira látogatóknak nem érdemes kihagyni a csodálatos szépségű Hanalei-öböl nyugodt vizét, ahol George Clooney főszereplésével készült Utódok film számos jelenetét vették fel.

Dunkerque, Franciaország – Dunkirk (2017)

Nem meglepő, hogy a Dunkirk című film nagy részét tényleg a Franciaországban található Dunkerque hatalmas homokos tengerparti szakaszán vették fel.

Chesil Beach, Anglia – Az a nap a tengerparton (2017)

A dorseti partvonal közepén található az élesen kiugró, mészkőből felépülő Portland-sziget, amelyet a Chesil Beach, egy 27 km-es földnyelv köt össze a szárazfölddel. Chesil Beach világörökségi helyszínként van megjelölve 1985 óta. Itt forgatták 2017-ben Saoirse Ronan főszereplésével az Az a nap a tengerparton című filmet.