Német gépipari cégek vállalatokon átnyúló közös IT-platformja

Ipar 4.02017. okt 5.Növekedés.hu

Német gépipari cégek összefogtak, hogy "A gyártóipar lehetőségei a 4. ipari forradalom" jegyében közös IT-platformot hozzanak létre, és függetlenítsék magukat az olyan nagy, integrált vállalatirányítási rendszert szállító cégektől, mint a SAP vagy a Siemens. A  termelés digitalizálásának szükségessége korunk legnagyobb kihívása, s nagyban hozzájárul a vállalatok versenyképességének javításához.  A résztvevő DMG Mori szerszámgépgyártó, a felületkezelő berendezéseket gyártó  Dürr és a Zeiss optikai vállalat a Software AG csoporttal Adamos néven hozza létre a közös  informatikai platformot. Az együttműködésből elsősorban a kisebb gépipari vállalatok profitálnak, amelyek bekapcsolódnak a programba, s így saját nevük alatt digitális applikációkat tudnak kínálni ügyfeleiknek - mint például a gépek karbantartása, szervízelése, vagy az alkatrészellátás - anélkül, hogy nekik kellene bajlódniuk ezek kifejlesztésével, ráadásul függetleníteni tudják magukat a nagy IT-cégektől.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.