Digitális Online Számla fórum

NAV Infotár2019. máj 2.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Az Online Számla rendszerről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal rendszeresen konzultál a fejlesztőkkel és az ügyfelekkel. Az előkészítés óta több szakmai fórumot is tartott a hivatal. Az eddig megszokott személyes és e-mailben végzett konzultáció után most a legismertebb fejlesztői platformon, a GitHubon keresztül gyűjtik az észrevételeket és javaslatokat.

A magyar közigazgatásban a NAV az elsők között biztosít lehetőséget az ügyfeleknek, hogy javaslataikkal közvetlenül hatással legyenek informatikai fejlesztésekre, illetve a számlázóprogramok által teljesítendő adatszolgáltatás tartalmára és formátumára vonatkozó követelményekre.

Az egyedülálló megoldással a 2020. január 1-jétől átalakuló online számla-adatszolgáltatás 2.0-ás verziószámú sémaállományának (XSD) véglegesítéséhez járulhatnak hozzá véleményükkel, ötleteikkel a fejlesztők és az adózók.

A szakmai és technikai észrevételeket 2019. május 2-ától egy hónapon keresztül várja a NAV a világ első számú, nyílt forráskódú fejlesztői platformján, a GitHubon, amely a https://github.com/nav-gov-hu/Online-Invoice linken keresztül érhető el.

A kiválasztott platform biztosítja a szóban forgó XSD-t érintő módosítási javaslatok, felhasználói vélemények hasznosítását és az eszmecserét.

Az alkalmazásról bővebb információ az Online Számla rendszer oldalán olvasható.