Varga Mihály: Magyarország történetének legnagyobb adócsökkentése jöhet jövőre

NAV Infotár2021. dec. 1.MTI
A rovat támogatója:

Szerdán kezdődik a Parlamentben a 750 milliárd forintos adócsökkentési törvényjavaslat vitája, ha elfogadják a javaslatot Magyarország történetének legnagyobb adócsökkentését hajthatja végre a kormány 2022-ben - mondta a pénzügyminiszter a Facebookon megosztott videójában.

Varga Mihály a közösségi oldalára feltöltött videóban hangsúlyozta, a korábban már elfogadott döntésekkel együtt 1500 milliárd forint adócsökkentést hajthatnak végre.

Kifejtette,

  • a jövő év elején majdnem kétmillió gyermeket nevelő szülőnek adja vissza a kormány az idén befizetett adót, hatszázmilliárd forint értékben.
  • A 25 év alattiak adómentessége 140 milliárd forintot hagy a fiataloknál.
  • Harmadrészt pedig a kormány vállalta, hogy ha a munkáltatók 200 ezer forintra emelik a minimálbért, csökkenti a munkát terhelő adókat.

A kormány betartva a megállapodás rá eső részét, 750 milliárd forintos adócsökkentésről döntött. A munkáltatói adók 4 százalékponttal mérséklődnek, míg a kisvállalati adó 1 százalékponttal, és továbbra is legfeljebb 1 százalék lehet a kisvállalkozások iparűzési adója - sorolta Varga Mihály.

Bízom abban, hogy a 750 milliárd forintnyi adócsökkentésről szóló törvényjavaslatot minden képviselőtársam megszavazza, ugyanis az adók csökkentése teszi lehetővé a magasabb minimálbér kigazdálkodását a magyar vállalkozások számára

- fogalmazott a pénzügyminiszter.