A Magyar Bankholding összes tagbanki fiókjában igényelhető az MKB SZÉP Kártya

Pénzügy2021. dec. 1.Növekedés.hu

A Magyar Bankholding teljes tagbanki fiókhálózatában, az MKB Bank függő ügynökeként ezentúl a Budapest Bank és a Takarékbank fiókokban is elérhető az MKB Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP Kártya). A Magyar Bankholding egységes termékértékesítésének kialakítását elősegítő lépés révén nem csak a nagyvárosokban, hanem a kisebb településeken élők is könnyen nyithatnak MKB SZÉP Kártya számlát.

A Magyar Bankholdinghoz tartozó pénzintézetek teljes hálózatában elérhetővé vált az MKB Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP Kártya), így az MKB Bank mellett a Budapest Bank és a Takarékbank is biztosítja az ügyfelek számára a népszerű terméket. A bankcsoport tagbankjai közötti szinergiák kihasználásának köszönhetően – a videobanki számlanyitás lehetősége mellett – az eddigi 50 MKB bankfiók helyett közel 900 helyszínen válik igényelhetővé az MKB SZÉP Kártya.

A változás az MKB SZÉP Kártyával már rendelkező ügyfelek, a kártyát elfogadó szolgáltatók, valamint az ilyen számlákra juttatást utaló munkáltatók számára semmilyen adminisztratív változással nem jár.

Az MKB SZÉP Kártya indulása óta eltelt 10 év során az MKB Bank kiemelkedő eredményeket ért el, a szakemberek pedig arra számítanak, hogy a novemberben és december elején hagyományosan magas számlanyitási számok idén tovább nőhetnek. Ez nem csupán a számlanyitási helyek bővülésének, hanem a veszélyhelyzettel összefüggő speciális szabályoknak is köszönhető, amelyek az év végéig még vonzóbb munkáltatói juttatássá tehetik a SZÉP Kártyát.

A koronavírus világjárvány miatti veszélyhelyzettel összefüggésben a munkáltatóknak 2020. április 22. és 2021. december 31. között adott SZÉP-kártyás juttatás után SZOCHO-t nem, hanem csak SZJA-t kell fizetniük, így a befizetendő adó mértéke ebben az időszakban mindössze 15 százalékos. Emellett a SZÉP Kártyás juttatás 450 ezer forintos éves kerete 2020-ban és 2021-ben magasabb mértékben, 800 ezer forintban került megállapításra. További kedvezményt jelent, hogy 2022. szeptember 30-ig a SZÉP Kártya egyes alszámláin lévő összeg bármelyik másik alszámlánál meghatározott szolgáltatás kiegyenlítésére is felhasználható.

A Széchenyi Pihenőkártya az egészségmegőrzéshez, az egészséges életmódhoz és általában az életminőség javításához kapcsolódó szolgáltatások elérhetőségének bővítését szolgálja. További célja a turizmus gazdaságfejlesztési szerepének erősítése, valamint a gazdasági növekedés hazai forrásainak bővítése. Egy adott évben támogatás adható a SZÉP Kártyára béren kívüli juttatás (cafeteria) keretében, kedvezményes adózással, amely három – szálláshelyre, vendéglátásra és szabadidőre vonatkozó – alszámlán helyezhető el.

A Magyar Bankholdingnál folyamatosan azon dolgozunk, hogy rugalmas, ügyfélközpontú megoldásokat vezessünk be, illetve hogy a már meglévő és népszerű tagbanki termékeket és szolgáltatásokat a teljes hálózatunkra kiterjesszük. Az MKB SZÉP Kártya elérhetőségének kiszélesítésével az ország kisebb településein élők is kérvényezhetik a terméket: ez illeszkedik azon célunkhoz, hogy helyben tudjunk kiemelkedő pénzügyi szolgáltatásokat nyújtani az ügyfelek részére

mondta el Ginzer Ildikó, a Magyar Bankholding standard kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.