TÖBB TÍZMILLIÁRD KUTATÁSI-FEJLESZTÉSI FORRÁSÉRT INDULHAT A ROHAM

Pályázatok2018. ápr 26.Növekedés.hu

A sajtóban megjelenthez képest több innovációs pályázatra nyerhetnek támogatást a vállalkozások, tudta meg a növekedés.hu a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivataltól. Bár a napokban több olyan cikk is utolsó lehetőségként hívta fel a figyelmet két pályázat benyújtására, ennél jóval több innovációs kiírás nyitott a kkv-k számára, sőt, újabb felhívások meghirdetése várható. Innovációs pályázatok az uniós források felhasználását követően is pályázhatóak lesznek, ugyanis hazai forrásból, az uniós költségvetési ciklustól (a jelenlegi: 2014-2020) függetlenül évente jelentet meg kutatás-fejlesztési és innovációs felhívásokat az NFKI.

Innovációs pályázatok

A vállalkozások innovációs tevékenységének támogatására idén 30 milliárd forint keretösszegű pályázatot jelentetett meg a hivatal.

Vissza nem térítendő források:

  • jelenleg is pályázható Innovációs voucher(GINOP 2.1.4) felhívás, amelyből innovációs szolgáltatásokra nyerhető támogatás,
  • szintén pályázható a vállalkozások szellemitulajdon-védelmi eljárásait támogató Iparjog(GINOP 2.1.3) felhívás, valamint
  • várhatóan ősztől ismét pályázható lesz az ún. adaptív innovációs felhívás(GINOP 2.1.8) is, amely 17 milliárd forint keretösszeggel nyílt meg először ősszel, a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatására   új innovatív megoldások bevezetésében.

Támogatott pénzügyi konstrukciók

hitellel kombinált támogatási konstrukció melletttovábbra is elérhetőek a támogatott pénzügyi konstrukciók:
  • vállalati K+F hitel konstrukció30 milliárd forintos keretösszeggel,
  • valamint a kockázati tőke-programok, három felhívás keretében összesen mintegy 100 milliárd forint keretösszeggel.

Horizont 2020pályázatok

Ezek mellett, elérhetőek innovációs források az Európai Bizottság Horizont 2020 programjából is. A közvetlenül Brüsszelből pályázható kutatási, fejlesztési és innovációs keretprogram felhívásaira évi 30 ezer projektjavaslattal pályáznak az európai kutatók, fejlesztők. Eddig több mint 50 milliárd forintot nyertek el a hazai intézmények, vállalkozások ebben a programban.  

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.