TÖBB TÍZMILLIÁRD KUTATÁSI-FEJLESZTÉSI FORRÁSÉRT INDULHAT A ROHAM

Pályázatok2018. ápr 26.Növekedés.hu

A sajtóban megjelenthez képest több innovációs pályázatra nyerhetnek támogatást a vállalkozások, tudta meg a növekedés.hu a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivataltól. Bár a napokban több olyan cikk is utolsó lehetőségként hívta fel a figyelmet két pályázat benyújtására, ennél jóval több innovációs kiírás nyitott a kkv-k számára, sőt, újabb felhívások meghirdetése várható. Innovációs pályázatok az uniós források felhasználását követően is pályázhatóak lesznek, ugyanis hazai forrásból, az uniós költségvetési ciklustól (a jelenlegi: 2014-2020) függetlenül évente jelentet meg kutatás-fejlesztési és innovációs felhívásokat az NFKI.

Innovációs pályázatok

A vállalkozások innovációs tevékenységének támogatására idén 30 milliárd forint keretösszegű pályázatot jelentetett meg a hivatal.

Vissza nem térítendő források:

  • jelenleg is pályázható Innovációs voucher(GINOP 2.1.4) felhívás, amelyből innovációs szolgáltatásokra nyerhető támogatás,
  • szintén pályázható a vállalkozások szellemitulajdon-védelmi eljárásait támogató Iparjog(GINOP 2.1.3) felhívás, valamint
  • várhatóan ősztől ismét pályázható lesz az ún. adaptív innovációs felhívás(GINOP 2.1.8) is, amely 17 milliárd forint keretösszeggel nyílt meg először ősszel, a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatására   új innovatív megoldások bevezetésében.

Támogatott pénzügyi konstrukciók

hitellel kombinált támogatási konstrukció melletttovábbra is elérhetőek a támogatott pénzügyi konstrukciók:
  • vállalati K+F hitel konstrukció30 milliárd forintos keretösszeggel,
  • valamint a kockázati tőke-programok, három felhívás keretében összesen mintegy 100 milliárd forint keretösszeggel.

Horizont 2020pályázatok

Ezek mellett, elérhetőek innovációs források az Európai Bizottság Horizont 2020 programjából is. A közvetlenül Brüsszelből pályázható kutatási, fejlesztési és innovációs keretprogram felhívásaira évi 30 ezer projektjavaslattal pályáznak az európai kutatók, fejlesztők. Eddig több mint 50 milliárd forintot nyertek el a hazai intézmények, vállalkozások ebben a programban.  

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.