Versenyeznek a jövő vállalkozói

Pályázatok2017. okt 3.Növekedés.hu

Idén ismét összemérik tudásukat a gazdaság és pénzügyek iránt érdeklődő középiskolások az immár ötödik alkalommal megrendezendő PénzSztár versenyen. Ezen olyan 14-22 év közötti középiskolások indíthatnak 4 fős csapatot, akiknek tagjai még nem érettségiztek le. A verseny 2013-ban még országosnak indult, később azonban már határon túli diákok is bekapcsolódhattak. Olyannyira, hogy a tavalyi versenyen az előkelő, második helyet sikerült elcsípnie a Szatmárnémetiből érkezett együttesnek. A verseny évente mintegy 4000 diákot mozgat meg – ennyien jelentkeztek az elmúlt esztendőkben. Az internetes selejtezőkön továbbjutóknak immár személyesen kell megmutatniuk rátermettségüket.  Nemcsak a témát kell alaposan ismerniük, számot adniuk arról, mennyire vannak tisztában a gazdasági, pénzügyi és vállalkozási alapfogalmakkal és folyamatokkal. Hanem megfelelő kommunikációs képességgel is kell rendelkezniük. Ami azt jelenti, hogy ez a megmérettetés remek alkalom arra, hogy a diákok felkészüljenek a nagybetűs életre, amikor már esetleg éppen vállalkozóként kell érvényesülniük, egy ígéretes ötletre alapozva elindítaniuk egy kis céget, s annak fejlesztéséhez, növekedéséhez megtalálniuk a legkedvezőbb forrást. Nem véletlenül a verseny legizgalmasabb része a szerepjáték, amikor a diákok egy-egy vállalkozó bőrébe bújva találkoznak képzeletbeli üzleti partnereikkel, bankárokkal, avagy egy kockázati tőkéssel. Az a csapat kapja a legtöbb pontot, amelynek tagjai tisztában vannak azzal, mitől lehet sikeres egy vállalkozás, s ki tudják deríteni, miért ment csődbe egy adott társaság? Az sem elhanyagolandó szempont, hogy a versenyzők már középiskolás korban kívülről fújják, milyen kedvezményes forrásokat tudnak elérni, milyen előnyökkel jár például, ha egy MFB Ponton vesznek fel nulla százalékos kamatozású hitelt.

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.