4-6,5 milliárd forintos nyilvános forrásbevonást tervez az AutoWallis

Pénzügy2021. júl. 12.növekedés.hu

Korábbi terveivel összhangban nyilvános forrásbevonást tervez az AutoWallis, mellyel kapcsolatban megtette a szükséges előkészítő lépéseket.

A tőzsde autós vállalata a korábban meghirdetett növekedési stratégiájának finanszírozásához 4-6,5 milliárd forint közötti intézményi és lakossági forrásbevonást tervez, amely a cég tájékoztatása szerint hozzájárulhat ahhoz, hogy a vállalat az évtized végére a közép-kelet-európai régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatója legyen.

Ormosy Gábor, a társaság vezérigazgatója emlékeztetett, hogy az AutoWallis számára nem ez lesz az első tőkepiaci forrásbevonás, ugyanakkor a lakosság számára ez lehet az első lehetőség, hogy részt vegyen a Társaság tőkeemelésében. Legutóbb tavaly decemberben hajtott végre sikeres, 1,4 milliárd forint összegű tőkeemelést az AutoWallis három neves intézményi befektető (Széchenyi Alapok, Generali Alapkezelő Zrt., Dialóg Befektetési Alapkezelő Zrt.) részvételével.

A vezérigazgató kiemelte, hogy a társaságnak már most is több mint 2.300 lakossági befektetője van, de céljuk, hogy ezen kört és a közkézhányadot tovább bővítsék, így hozzájáruljanak a részvények likviditásának növekedéséhez. A lakossági értékesítésen kívül az AutoWallis további intézményi befektetők bevonását is tervezi.