A Bőröndmúzeum nyáron sem pihen

Pénzügy2024. júl. 5.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Az iskolákban ugyan már javában tombol a nyári szünet, de a Pénzmúzeum utazó programja nem pihen, csak most iskolák helyett a nyári táborokban oktatják a pénzügyi ismereteket a fiataloknak. A Bőröndmúzeum ezúttal az Erzsébet táborokat látogatja.

A Bőröndmúzeum – Utazás a pénz körül című programja 2023. szeptember 15-én azzal a céllal indult el, hogy a felső tagozatos, illetve a középiskolákban tanuló diákok számára elvigye a Pénzmúzeum pénzügyi ismeretterjesztő foglalkozásait, melyek a családi költségvetés, a korszerű pénzkezelés, a pénz vásárlóereje és a bankrendszer, illetve a hitelezés témája köré épülnek.

Az indulása óta eltelt 9 hónapban a Bőröndmúzeum 25 000 diákhoz, 90 településre és 180 intézménybe jutott el, ami több mint 850 foglalkozást jelent. Ezen belül 15 hátrányos helyzetű településen összesen 70 foglalkozás zajlott 1289 diák részvételével.

A résztvevők 30%-a kelet-magyarországi vármegyékből került ki és csak 35%-a volt budapesti székhelyű intézmény tanulója, a többi diák az ország különböző részeiről vett részt a programokon.A Bőröndmúzeum 2024. nyarán az Erzsébet-táborokban folytatja az ismeretterjesztést, így a foglalkozások még több gyermekhez jutnak el.

Fizetett tartalom.
Együttműködő partner: MNB-Edulab Nonprofit Kft.
X