A Hiventures idén is kiemelten támogatja a női vállalkozókat a StartupHER programmal

Pénzügy2021. márc. 9.MTI
A rovat támogatója:

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) csoporthoz tartozó Hiventures tőkebefektető társaság az idén harmadik alkalommal hirdette meg a StartupHER programot, amelynek célja a női vállalkozók, startupperek támogatása - közölte a Hiventures hétfőn az MTI-vel.

A közleményben hangsúlyozzák, a tőkebefektető társaság különösen fontosnak tartja, hogy olyan programot indítson, amelyben a nők precizitása, kreativitása, hosszú távú szemléletmódja, együttműködő hozzáállása egy jó ötlettel, és megfelelő szakmai segítséggel kombinálva hosszú távon fennmaradó vállalkozásokat hozhat létre.

Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója a közleményben elmondta, hogy portfoliójukban az egy évvel ezelőtti 32 százalékról mára közel 36 százalékra nőtt azon vállalkozások aránya, amelyekben egy vagy több női cégalapító is tevékenykedik, és ebben a StartupHER programnak nagy szerepe van. A programban az elmúlt két évben 700-nál is több pályázatot nyújtottak be.

A tájékoztatás szerint a StartupHER az idén március 8-án, a nemzetközi nőnapon indul, és április 9-ig jelentkezhetnek innovatív, egyedülálló ötletükkel saját vállalkozást működtető, vagy annak beindítását fontolgató nők, továbbá azok, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, vagy épp hosszabb szünet után gondolkodnak az újrakezdésen.

A sikeres jelentkezés egyik fontos eleme az együtt dolgozó csapat, amely rendelkezik az összes szükséges kompetenciával ahhoz, hogy a vállalkozást sikerre vezesse.

A beérkező pályázatok szakmai előszűrését követően a tíz legjobb csapat fejlődését a hagyományoknak megfelelően egy-egy elismert női mentor segíti, akik személyes konzultáció alkalmával saját tapasztalatukat, szakértelmüket osztják meg a kezdő vállalkozókkal.

Az idei mentorcsapat tagjai Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat és Design Ügynökség vezérigazgatója, Hegedűs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, Tomán Szabina, a Toman Lifestyle vezérigazgatója, Gere Andrea, a Gere pincészet vezető borszakértője, Kertész Éva, a Polcz alapító-vezetője, Risztov Éva, úszó, olimpikon, motivációs előadó, Horváth Dorka, a Bookr Kids vezérigazgatója, Pocsaji Csilla, a Tebe csomagolásmentes bolt alapító-tulajdonosa, Cserháti-Herold Janka, a hormonmentes.hu tulajdonos-alapítója és Sipos Melinda, a Ligeti Bolt alapító-tulajdonosa.

A szakmai mentoráláson túl a legjobbak részt vehetnek egy kétnapos bootcamp-en májusban, ahol interaktív előadásokon, workshopokon és konzultációkon a Hiventures legkiválóbb befektetési szakértői vértezik fel hasznos ismerettel a csapatokat.

A programot a Demo Day zárja, ahol a Hiventures szakmai zsűrije előtt mutatkozhatnak be a csapatok, akik közül a kiemelkedően teljesítők lehetőséget kapnak, hogy elnyerjék a Hiventures 15 millió forintos inkubációs befektetését vállalkozásuk megvalósításához - tájékoztatott a Hiventures.