A Magyar Telekom 15,311 milliárd forintot fizet a részvényeseknek

Pénzügy2021. ápr. 16.MTI

Az osztalékot a társaság megbízása alapján a KELER Zrt. fizeti ki június 2-tól.

Az igazgatóság 46,317 milliárd forint adózott eredménnyel jóváhagyta a társaság Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerint elkészített 2020. évi konszolidált éves beszámolóját, valamint 41,552 milliárd forint adózott eredménnyel elfogadta a társaság IFRS szerint elkészített 2020. évi egyedi éves beszámolóját.

Az igazgatóság arról is döntött, hogy a részvényeseknek 15,311 milliárd forint osztalékot fizet a társaság az egyedi éves beszámoló szerinti 41,552 milliárd forint adózott eredményből, amelynek a fennmaradó részét, 26,240 milliárd forintot az eredménytartalékba helyezik.

Közleményükben felhívták a figyelmet, hogy amennyiben a szavazatok legalább 1 százalékával rendelkező részvényesek május 16-áig az osztalékfizetésről szóló döntés utólagos jóváhagyása céljából kezdeményezik a közgyűlés összehívását, akkor az osztalék kifizetésére csak a közgyűlés általi utólagos jóváhagyást követően kerülhet sor.

Az igazgatóság döntött Magyar Telekom törzsrészvények vásárlására szóló felhatalmazásról a tőzsdén keresztül vagy tőzsdén kívüli kereskedésben, amely a döntéstől számított 18 hónapos időtartamra vonatkozik. A felhatalmazás célja a Magyar Telekom 2021-re szóló részvényesi javadalmazási programjának megvalósítása, valamint részvényalapú ösztönzési rendszerek működtetése.

A Magyar Telekom részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 339 forint, a legmagasabb 421,5 forint volt.