Az MNB engedélyezete a Delta Technologies által kibocsátott egyes törzsrészvények BÉT-re történő bevezetéséhez készített tájékoztató közzétételét

Pénzügy2021. szept. 27.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Az MNB a pénteki napon kelt határozatban jóváhagyta a Társaság által 2019. május 22-én elhatározott tőkeemelés keretében kibocsátott, 156.184.352 darab, HU0000170170 ISIN azonosítójú, dematerializált módon előállított, "A" sorozatú törzsrészvény bevezetéséhez készített tájékoztató közzétételét. Ezzel megnyílt az út ezen törzsrészvényeknek a BÉT által működtetett szabályozott piacra történő bevezetéséhez - olvasható a Delta Technologies közleményében.

Ahogy az a 2021. szeptember 20-án tartott rendkívüli közgyűlésen is elhangzott, a Társaság elkötelezett a 2019. május 22-én és 2019. december 9-én elhatározott tőkeemelések keretében kibocsátott törzsrészvény mielőbbi tőzsdei bevezetésében. Ennek jegyében a közgyűlésen a részvényesek egyöntetűen jóváhagyták tőzsdei bevezetése céljából megtenni tervezett lépéseket és az azok várható időzítését magába foglaló intézkedési tervet.

Az intézkedési tervben vázolt lépésekkel összhangban az MNB a határozatával jóváhagyta a Kibocsátó által a 2019. május 22-én elhatározott tőkeemelés keretében kibocsátott és zártkörűen forgalomba hozott 156.184.352 darab, a korábban kibocsátott törzsrészvényekkel mindenben azonos jogokat biztosító, egyenként 0,78 HUF névértékű, HU0000170170 ISIN azonosítójú, dematerializált módon előállított, „A” sorozatú törzsrészvénynek a BÉT által működtetett szabályozott piacra történő bevezetéséhez készített Tájékoztató közzétételét.

Fontos állomást jelent Társaságunk részére a kézhez kapott határozat, hiszen általa az elmúlt másfél év jogi kérdései lezárulnak és újra a kereskedelemre fókuszálhatunk, amihez az egyik legnagyobb IT kereskedelmi vállalatként a legjobban értünk

– mondta Csontos Zoltán, a Delta Technologies Igazgatóságának elnöke.

Jelen sajtóközlemény alapjául a Delta Technologies Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde Zrt. és a Magyar Nemzeti Bank közzétételi felületein, valamint a Társaság honlapján elérhető, hivatalos közzététele szolgál.

A sajtóközlemény, illetve annak az Önök szerkesztősége részére történő megküldésének célja, hogy a hivatalos tőzsdei közzétételben foglalt érdemi információk az Önök számára a sajtócikkekre jellemző formában, alakiságban (cím, lead, idézetek stb.) is rendelkezésre álljanak.

A sajtóközlemény nem minősül a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2) bekezdésének 8. pontja szerinti befektetési elemzésnek vagy a 9. pont szerinti befektetési tanácsadásnak. Jelen sajtóközlemény nem alkalmas arra, hogy befektetési döntés meghozatalának alapjául szolgáljon.