Az OTP Bank lett a kelet-közép-európai régió legjobb kkv-bankja

Pénzügy2021. okt. 20.Növekedés.hu

Az OTP Bank érdemelte ki a Global Finance magazin SME Bank Award 2022 elismerését mind a régióban, mind a magyar piacon.

A mértékadó, New York-i székhelyű Global Finance magazin idén első alkalommal értékelte a kis- és közepes vállalkozásokat legjobban kiszolgáló pénzintézeteket. A lap indoklása szerint a koronavírus-járvány ezeket a társaságokat érintette legérzékenyebben, valamint több országban is fontos szerepet játszanak a gazdasági újranyitásban.

A díj azokat a hitelintézeteket ismeri el, akik felismerték a szegmens jelentőségét és kiemelt figyelmet fordítanak a kkv-k kiszolgálására. 

A kelet-közép- európai régióban, ezen belül Magyarországon idén az OTP Bank kapta az SME Bank Award 2022 elismerést. Az értékeléskor a Global Finance szerkesztői a bankok által szolgáltatott információk mellett figyelembe vettek független kutatásokat is, továbbá iparági bennfentesek, vezetők és technológiai szakértők álláspontját. Fejlesztési eredményeik mellett számított a díjazottak piaci helyzete, hogy mennyire ismerik a kkv-k piacát és igényeit, valamint, hogy mennyire sokszínű termék és szolgáltatás palettával rendelkeznek.  

Megtiszteltetés számunkra a Global Finance magazin újabb elismerése, amely tovább erősít bennünket abban, hogy jó úton járunk. A felelős működéssel, valamint a rendkívüli helyzetben a vállalkozói ügyfélkör zökkenőmentes kiszolgálása érdekében végzett munkával az OTP Bank hozzájárulhatott a járvány hatásainak enyhítéshez és a gazdaság élénkítéséhez. Tanácsadóink segítségével rugalmas pénzügyi megoldásokat tudunk biztosítani a vállalkozásoknak méretüktől és tevékenységi körüktől függetlenül

– mondta Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

Az OTP Bank tevékenységét az elmúlt években számos hazai és nemzetközi elismeréssel díjazták. A budapesti központú, a kelet-közép-európai régióban is meghatározó hitelintézet 11 országban, több mint 16 millió ügyfelet szolgál ki modern banki megoldásokkal; működésének alapja a stabilitás és az innováció.