Az OTP ismét a legjobb hazai privát banki szolgáltató

Pénzügy2021. nov. 6.Növekedés.hu

Két rangos nemzetközi díjjal is jutalmazták az OTP Csoport privátbanki tevékenységét a Global Private Banking Awards Gálán. Az OTP Private Banking egymást követő kilencedik évben vehette át a legjobbnak járó elismerést itthon, míg az ukrán leánybank harmadszor nyerte el Ukrajna legjobb privátbankjának járó díjat.

A mértékadó Financial Times gazdasági lapcsoporthoz tartozó, The Banker magazin és a Professional Wealth Management című szakfolyóirat által 2021. november 3-án szervezett online Global Private Banking Awards Gálán az OTP Private Banking a legjobb hazai privátbanknak járó elismerést kapta meg.

Az OTP Csoport tagjai közül az ukrán leánybank, a JCT OTP Bank is értékes díjjal gazdagodott 2021-ben, az Ukrajna legjobb privátbankjának járó elismerést harmadszor vihette haza.

A díjat bíráló szakmai bizottság a pénzügyi mutatók alakulása és a szolgáltatások színvonala mellett az innovatív megoldások meglétét is értékelte a megelőző évre vonatkozóan. A több mint 120 vizsgált bank pénzügyi teljesítményének, hatékonyságának és piaci részesedésének részletes elemzése alapján az OTP Bank privátbanki szolgáltatásai a versenytársakkal összehasonlítva egyértelműen kiemelkednek a piacon.

Közel egy évvel integráltuk a befektetési-, és privátbanki szolgáltatásainkat, valamint a privátbanki üzletág az OTP Global Markets csoportszintű irányítása alá került, mert úgy láttuk, hogy a szorosabb együttműködésből fakadóan a hazai ügyfelek a Global Marketsen keresztül hatékonyabban ki tudják aknázni az új működés adta lehetőségeket. 

Az üzleti eredmények és ezek a rangos, független elismerések is azt bizonyítják számunkra, hogy az átalakítás hatékonynak bizonyult, jó úton járunk

mondta Bánfi Attila, az OTP Global Markets ügyvezető igazgatója.

Az OTP Private Banking vagyonkezelési szolgáltatásaival a közép-kelet-európai régióban mintegy 73 ezer ügyfelet szolgál ki 11 országban, és több mint 9 milliárd eurós ügyfélvagyont kezel, egyszerre nyújtva stabilitást és az innovatív megoldásokat a hozzá forduló ügyfeleknek. A hazai privátbanki üzletág közel 24 ezer ügyfél 2 500 milliárdos vagyonát kezeli.