Egyeztetett a magyarországi bankokkal az MNB

Pénzügy2022. márc. 9.Növekedés.hu

A korábbi években megszokotthoz hasonlóan ma ismét a hazai pénzügyi vezetőkkel és a Bankszövetség elnökével egyeztetett az MNB vezetése - olvasható az jegybank honlapján megjelent közleményben.

Mint írják, az elmúlt években a jegybank és bankrendszer tagjai között olyan stratégiai együttműködés jött létre, melynek köszönhetően a jelenlegi és a 2020-as koronavírus válságot is erős ellenállóképességgel, felkészülten várta a magyar gazdaság és a hazai pénzügyi rendszer.

A Matolcsy György meghívására tartott megbeszélésen a jegybanki vezetők a Bankszövetség elnökével és a legjelentősebb pénzügyi intézmények képviselőivel áttekintették az elmúlt évek eredményeit és a hazai pénzügyi rendszer legfontosabb jelenlegi kihívásait.

A felek megegyeztek, hogy a koronavírus elleni sikeres válságkezelés tapasztalatait felhasználva a jelenlegi válságban is csak közösen, egymással szoros együttműködésben lépnek fel a pénzügyi piacok stabilitásának fenntartása és további fejlesztése érdekében.

A találkozón az MNB-t Matolcsy György jegybankelnök mellett Virág Barnabás, Patai Mihály és Kandrács Csaba alelnökök, valamint Fömötör Barna főigazgató képviselték. 

A megbeszélésen részt vett Jelasity Radován, a Bankszövetség elnöke, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója, Barna Zsolt, a Magyar Bankholding  Zrt. elnök-vezérigazgatója, Bencsik László, az OTP Bank Zrt. vezérigazgató–helyettese, Guy Libot, a K&H Zrt. vezérigazgatója, Simák Pál, a CIB Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója, Zolnai György, a Raiffeisen Bank Zrt. vezérigazgatója, Tóth Balázs, az UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója, Hegedüs Éva, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója, Bodor Tibor, az ING Bank N.V Magyarországi fióktelepének vezérigazgatója, Gantner Orsolya jogi vezető a Citibank Europa plc Magyarországi Fióktelepének képviseletében, Pintér Zsolt, a Deutsche Bank AG Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója, Horváth Adrienn vezető jogtanácsos, a BNP Paribas Magyarországi Fióktelepének képviseletében, Cselényi György a BNP Paribas Securities Services Magyarországi Fióktelepének vezetője, dr. Sipos-Tompa Levente, az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt elnök-vezérigazgatója, valamint dr. Búza Éva a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója.