Együttműködés keretében támogatja a BÉT és az MBH bank a versenyképes középvállalatok fejlődését 

Pénzügy2024. máj. 22.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A Budapesti Értéktőzsde Nyrt. és az MBH Bank Nyrt. stratégiai együttműködési megállapodást írt alá, amelynek célja a középvállalatok versenyképességének és növekedési lehetőségeinek a támogatása. A hazai középvállalatok további fejlődését tudással, támogató szakértői és vállalati közösséggel, valamint finanszírozási lehetőségekhez való hozzáféréssel segíti elő az együttműködés. A BÉT és az MBH Bank a hazai tőkepiacban és banki finanszírozásban rejlő kiaknázatlan lehetőségeket szeretné közelebb hozni a középvállalati körhöz, ami a vállalati szektor fejlődése mellett a tőkepiac fejlődéséhez és a pénzügyi stabilitáshoz is hozzájárul.

Az együttműködés hátterében a Budapesti Értéktőzsde és az MBH Bank azon közös vállalása áll, hogy elősegítsék a hazai gazdaság fejlődését és az innovációt, különös tekintettel a kis- és középvállalkozásokra (KKV-k).

A BÉT, mint a hazai tőkepiac központi szereplője, és az MBH Bank, mint Magyarország egyik vezető hitelintézete, egyaránt elkötelezettje a fenntartható gazdasági növekedésnek és a vállalkozói tőzsdeképesség előmozdításának. 

Az együttműködés fő célja a középvállalatok fejlődésének és tőzsdei jelenlétének elősegítése: a BÉT és az MBH Bank összekapcsolja erőit annak érdekében, hogy támogassák a vállalatokat a tőzsdei szereplésre való felkészülésben és a tőzsdei szereplés utáni fenntartható növekedésben, amely magába foglalja a pénzügyi és operatív felkészítést, valamint a tőkebevonási folyamatok támogatását. 

A partnerség keretében a BÉT és az MBH Bank egy összetett támogatási programot indít BÉT & MBH Bank MentorHub néven. Ezen platform exkluzív fórumokat és szakmai tanácsadást kínál a kiválasztott vállalatok vezetőinek, rendszeres találkozók, oktatások és események formájában, amelyek célja a tőzsdei bevezetés előkészítése és a piacra lépési stratégiák kidolgozása. A támogatási program kiterjed a vállalatok működési és finanszírozási folyamatainak támogatására is, amely magában foglalja a szakmai mentorálást és a corporate finance területén nyújtott kedvezményes díjakat. A középvállalatok ily módon hozzáférést kapnak nemcsak a szükséges tudáshoz és tőkéhez, hanem egy erős hálózathoz is, amely elengedhetetlen a tőzsdei sikerek eléréséhez.

A megállapodás a BÉT középvállalatokat támogató stratégia végrehajtásának jelentős mérföldköve. Kiemelt céljaink között szerepel a hazai vállalatok tőkepiaci jelenlétének elősegítése és a pénzügyi piacok széles körű fejlesztése, melyben évek óta kiváló partner az MBH Bank. A BÉT & MBH Bank MentorHub a hazai tulajdonú középvállalatok versenyképességének a növelésén, valamint a finanszírozási lehetőségeik bővítésén keresztül támogatja a magyar gazdaság fenntartható növekedését is. Az együttműködés eredményeként reményeink szerint bővülni fog a hazai befektetők számára elérhető vállalati értékpapírok köre

– emelte ki Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

Az MBH Bank a vállalati szektor legnagyobb hitelezője, a közép- és nagyvállalatok első számú partnere. Éppen ezért az a célunk és érdekünk, hogy minél több erős, tőzsdeérett vállalat emelkedjen ki a piacon, hiszen ezáltal biztosítható a gazdasági növekedés. Stabil piaci pozíciónkból és kiemelt nemzetgazdasági szerepünkből adódóan készek vagyunk arra, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel támogassuk a növekedni vágyó vállalatokat abban, hogy a lehető leginkább felkészülten és stabilan érkezzenek meg a tőzsdére, ebben a programban pedig a Budapesti Értéktőzsde kiváló partnerünk lesz


– mondta Dr. Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója az együttműködés kapcsán.