IT biztonsági céget akvirált a tőzsdére készülő Gloster

Pénzügy2019. nov. 18.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

2019. november 14-én a Gloster Infokommunikációs Kft. és a Tőzsér és Máriás Szoftver Iroda (TMSI) KFT. tulajdonosai, a TMSI 100 százalékos tulajdonrészének adásvételéről írtak alá szerződést. Az akvizíció zárását követően a TMSI csapata a Gloster kibervédelmi üzletágaként folytatja.

Az akvizíció elsődleges célja, hogy a Gloster Infokommunikációs Kft., a 23 éves TMSI Kft. kibervédelmi technológiai tudásával kibővülve, meghatározó IT biztonsági szolgáltatóvá váljon a hazai vállalati piacon. A tranzakció eredményeként a két cég mostantól közösen, egy helyszínről biztosítja meglévő és leendő ügyfelei számára a hatékony és biztonságos üzleti működés informatikai feltételeit. A tranzakciós szerződés előkészítését a Pintér Attila Ügyvédi Iroda végezte.

„A TMSI-t évek óta ismerjük, több sikeres projektben is dolgoztunk együtt. Büszkék vagyunk rá, hogy olyan szakmailag elismert céget sikerült megvásárolni, mint a TMSI Kft. Professzionális tudásuk lesz a szilárd alapja növekvő kibervédelmi üzletágunknak.  Megtiszteltetés, hogy évtizedes tapasztalataikat megosztják velünk és támogatnak minket a stratégiai céljaink megvalósításában” – mondta el Szekeres Viktor, a Gloster Infokommunikációs Kft. tulajdonosa.

„Régóta figyelemmel kísérjük a Gloster dinamikus fejlődését és számunkra megnyugtató, hogy hasonló értékrenddel rendelkezik a két cég vezetősége. Időszerű volt nálunk a generációváltás és az ő szervezettségük, mérnökcsapatuk, üzleti felkészültségük volt számunkra a döntő. Örömmel adjuk át tapasztalatainkat, tudásunkat a fiataloknak mintegy 200 ügyfelünknél” – fűzte hozzá Máriás Zoltán, a TMSI Kft. alapító tulajdonosa.

Az akvizíciót követően a Gloster Infokommunikációs Kft. – leányvállalatokkal együtt – immár 40 fő alkalmazottal, 100 havidíjas ügyféllel és több mint 400 rendszeresen vásárló vállalati ügyféllel rendelkezik. A csoport tagjainak együttes árbevétele 2018-ban 2 milliárd forint volt, mintegy 450 millió forintos EBITDA mellett.

A Gloster Infokommunikációs Kft. stratégiai célja, hogy néhány éven belül a hazai kkv-szektor vezető informatikai szolgáltatója legyen. Ezt a célt az organikus növekedés mellett generációváltással egybekötött akvizíciókkal kívánja megvalósítani. E stratégia keretében szerzett többségi tulajdont az Euroway Networking Kft-ben 2019. januárban és 2019. novemberben 100 százalékos tulajdont a TMSI Kft-ben. A társaság további akvizíciókra készül, amelyek finanszírozásához 2020 tavaszán tőzsdére lép. A növekedés megalapozásához a Gloster idén nyáron létrehozta a 0-24 órában működő Gloster Managed Service Centert, aminek köszönhetően proaktív informatikai szolgáltatásokat kínál a cégcsoport minden ügyfelének.

Büszkék arra, hogy résztvevői a Budapesti Értéktőzsde és a Londoni Tőzsde szervezésében indított ELITE vállalatfejlesztési programnak, valamint arra, hogy 2019 novemberében elnyerték a „Családbarát hely” tanúsító védjegyet.