Kedden lezárul az AutoWallis nyilvános részvényjegyzése

Pénzügy2021. nov. 8.Növekedés.hu

November 9-én 18 óráig adhatják le az intézményi befektetők végleges aukciós vásárlási ajánlatukat a forgalmazó OTP Banknál az AutoWallis nyilvános részvényjegyzésére.

Az intézményi befektetők, a lakosságihoz hasonlóan 107-122 forint között juthatnak a részvényekhez, amelyek kibocsátási árát az értékesítés lezárását követően az AutoWallis és a forgalmazó együttesen határozza meg az ársávon belül. Mint ismert, a 16 naposra tervezett lakossági részvényjegyzés már a jegyzés harmadik napját követően véget ért, miután addig több mint 2,8 milliárd forint összegű részvényjegyzési igényt adtak le a lakossági befektetők a 122 Ft/részvény maximális kibocsátási áron, ezzel meghaladva a számukra előzetesen meghatározott maximum 1,5 milliárd forintos keretet.

Az AutoWallis a lakossági és az intézményi befektetőktől 6-8 milliárd forint közötti összegben tervez forrást bevonni. A társaság tervei szerint ebből a lakossági értékesítés 1-1,5 milliárd, míg az intézményi 5-6,5 milliárd forint között alakulhat (túljegyzés esetén ennél akár 25 százalékkal is magasabb lehet a végső kibocsátási érték).