Már csak 5 napig lehet jegyezni a Masterplast újonnan kibocsátandó részvényeit

Pénzügy2022. okt. 10.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

2022. október 14-én 14:00-kor zárul a Masterplast Nyrt. újonnan kibocsátandó részvényeinek jegyzési időszaka. Az érdeklődőknek már csak 5 napjuk van az ajánlattételre, az intézményi jegyzés ma indult. Az újonnan kibocsátandó részvényeket kizárólag az OTP Banknál lehet jegyezni, lakossági és intézményi ügyfeleknek egyaránt, online is.

A Masterplast nagyságrendileg 8-10 milliárd forintos nyilvános lakossági és intézményi forrásbevonást tervez új részvények kibocsátásával a növekedési terveinek finanszírozásához. A vállalat növekedési stratégiájának alapja a saját gyártás intenzív bővítése, amit zöldmezős beruházások és akvizíciók segítségével valósít meg. Jelenleg a piacok ellátását 3 országban (Magyarország, Németország, Szerbia) működő 8 gyártóbázisa biztosítja, amit jövőre további három új hőszigetelőanyag gyártóüzemmel bővítenek.

A társaság növekedési és jövőépítési stratégiájában a következő jelentős lépés az ásványgyapot hőszigetelőanyagok gyártásának elindítása.

Ennek a finanszírozását kívánja a vállalat a tervezett tőkebevonásból fedezni, amihez a nyilvános lakossági- és intézményi részvénykibocsátás keretében nagyságrendileg 8-10 milliárd forint forrást kívánnak bevonni. Az energiaválság és a klímavédelmi célok teljesítése miatt az épületek energiahatékonyságának javítása egyre sürgetőbbé vált, ezért a Masterplast a hőszigetelőpiac folyamatos bővülésére számít.

Részvényjegyzés kizárólag az OTP Banknál, online is

Az OTP Bank kizárólagos forgalmazóként vesz részt a részvényjegyzésben, így az érdeklődő lakossági befektetők a jegyzési igényüket az OTP Bank kijelölt fiókjaiban, továbbá online az OTPdirekt internetbankon, a telefonos ügyfélszolgálaton, illetve az OTP privát banki ügyfelei tanácsadójukon keresztül is leadhatják. A jegyzés előfeltétele, hogy az érdeklődő befektetők rendelkezzenek értékpapír számlával az OTP Banknál.

A jegyzési időszak 5 nap múlva, október 14-én zárul

A lakossági értékesítésben résztvevő befektetők számára a jegyzési időszak 2022. október 5-én 9:00 órakor kezdődött és 2022. október 14-én 14:00 órakor fejeződik be.

Elindult az intézményi jegyzés

Az intézményi értékesítésben résztvevő befektetők számára a részvényjegyzési időszak 2022. október 10-én 9:00 órakor kezdődött és a 2022. október 14-én 18:00 órakor fejeződik be.

Részvényjegyzési ársáv

A Masterplast döntése alapján a 4 000 – 4 400 forintos ársáv került kialakításra. A lakossági befektetők 4 400 forintos maximális áron adhatják be jegyzési igényüket, ha a jegyezni kívánt részvények ellenértékével megegyező összeg az OTP Banknál vezetett fizetési számlán a Részvényigénylési Nyilatkozat megtételével egyidejűleg rendelkezésükre áll. A végleges árat az intézményi jegyzés lezárását követően a Masterplast és az OTP Bank az ársávon belül együttesen határozza meg. Ha a kialakuló végleges ár a maximális árnál alacsonyabb lesz, a különbözet a lakossági befektetők részére visszatérítése kerül.