MKB Alapkezelő néven egyesül a Magyar Bankholding két alapkezelője

Pénzügy2022. máj. 27.Növekedés.hu

Egyesül a Budapest Alapkezelő és MKB-Pannónia Alapkezelő, a jogutód társaság 2022. szeptember 1-én kezdi meg működését. Az egyesüléssel létrejövő alapkezelő által kezelt vagyon megközelíti az 1.200 milliárd forintot.

Az MKB-Pannónia Alapkezelő 2022. szeptember 1-jén beolvad a Budapest Alapkezelőbe, az immár egyesült szervezet pedig MKB Alapkezelő néven folytatja működését. A két alapkezelő legfőbb szervei erről 2022. május 25-én hozták meg a döntésüket.

A két társaság egyesülése teret nyithat a növekedési tervek eléréséhez, és elősegíti annak a stratégiai célnak a megvalósítását, hogy a társaságok hosszútávon tovább növeljék szerepüket a hazai vagyonkezelési piacon.

Az egyesülést követően az MKB Alapkezelő által kezelt vagyon megközelíti a 1.200 milliárd forintot, az alapkezelő által kezelt befektetési alapok és egyéb portfóliók pedig lakossági és vállalati megtakarítók, illetve intézményi ügyfelek széles körének segítik befektetési céljaik megvalósítását.  

Az egyesült MKB Alapkezelő magas színvonalú szakmai tevékenysége és az egyesülésben rejlő szinergiák kiaknázása segíti, hogy az alapkezelő a folyamatosan változó piaci körülmények között is képes legyen ügyfelei számára kiemelkedő befektetési teljesítményt nyújtani. Ezek az eredmények az alapkezelő termékeit és szolgáltatásait mind a hazai, mind a külföldi befektetők számára egyre vonzóbbá tehetik, ezáltal tovább növelve az MKB Alapkezelő üzleti lehetőségeit és piaci részesedését

– mondta dr. Mészáros Beatrix, a Magyar Bankholding leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Az MKB-Pannónia Alapkezelő és a Budapest Alapkezelő is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fúziós folyamat lépései az ügyfelek és a partnerek számára zökkenőmentesen, a megszokott magas szolgáltatási színvonal fenntartása mellett valósuljanak meg. Mindezeken túl természetesen a társaságok a törvényi előírásokat betartva a várható változásokról az ügyfeleket is folyamatosan értesíteni és tájékoztatni fogják.