MKB: már igényelhető az MKB NHP Zöld Otthon Lakáshitel

Pénzügy2021. okt. 25.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Október 4-től az MKB Bankban is igényelhető az MKB NHP Zöld Otthon Lakáshitel. Az MNB által indított 200 milliárd forintos keretösszegű program keretében magas energiahatékonyságú új ingatlanok, lakások és házak építésére és vásárlására pályázhat a lakosság legfeljebb 70 millió forint összeghatárig, legfeljebb 25 éves futamidővel. A program keretében MKB NHP Zöld Otthon Lakáshitel otthonteremtési kamattámogatással 0 százalékos kamat mellett igényelhető legfeljebb 15 millió Ft. A hirdetésben szereplő többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

Október 4-től elérhető az MKB-nál az MKB NHP Zöld Otthon Lakáshitel. A hiteltermék a kapcsolódó feltételek teljesítése esetén évi 2,5%-os kamat mellett, 10- 25 éves futamidővel és a futamidő végéig rögzített kamattal érhető el, ami otthonteremtési kamattámogatásos hitel esetében 0%-os kamatot jelent. A legalább 2 és legfeljebb 70 millió forintos hitelösszeget a lakossági hitelfelvevők magas energiahatékonyságú új lakások, családi házak építésére, illetve vásárlására használhatják fel. Emellett további hitelcél lehet NHP Zöld Otthon Program keretében felvett lakáshitel kiváltása, illetve új ingatlan vásárlásával egyidőben garázs vagy tároló vásárlása, építése.

A hitel korszerűsítésre, illetve felújításra nem vehető igénybe. THM 2,6%, illetve otthonteremtési kamattámogatással 0%. A hitel felvételéhez a fedezetül szolgáló ingatlanra vagyonbiztosítás megkötése szükséges, amelynek értékét a THM mutató nem tartalmazza.

A program kapcsán Tenke Gábor, az MKB Bank retail üzletfejlesztési igazgatója elmondta:

Fontos mérföldkő, hogy az MKB Banknál is elérhető ez a hiteltermék, ami nem csak színesíti termékpalettánkat, de egy 2021-ben kiemelten fontos szempontot, a fenntarthatóságot is érvényesíti. Örömtelinek tartjuk, hogy ezúttal hiteltermékünk a fenntarthatóbb otthonokhoz és energiatakarékos működéshez járul hozzá, ami ügyfeleink kényelme mellett a bolygó érdekeit is szolgálja. Amit még kiemelnék, az az ügyfeleink számára hosszútávon kiszámítható anyagi teher, hiszen fix kamatozású és hosszú futamidejű a hitel.

A terméket az MKB Bank országos lefedettségű fiókhálózatában személyesen lehet igényelni, a tavaly bevezetett digitális sorbanálló rendszernek köszönhetően akár várakozás és sorbanállás nélkül.

A Zöld Otthon Programot a zöld lakáshitelezés ösztönzése érdekében a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Növekedési Hitelprogram (NHP) részeként 2021. októberben indította el 200 milliárd forintos keretösszeggel, ami azt is jelenti, hogy a program a többi államilag támogatott hitellel szemben korlátos ideig érhető el a hitelintézeteknél.

Az MKB NHP Zöld Otthon Lakáshitel igénylésének további feltételei megtalálhatók az MKB NHP Zöld Otthon Lakáshitel Termékismertetőben, a vonatkozó kondíciós listákban és a Bank hatályos

Üzletszabályzataiban. További információ az MKB Zöld Otthon Lakáshitelről ezen az oldalon érhető el.

Reprezentatív példa 1:

Az MKB NHP Zöld Otthon Lakáshitel összege 5 000 000 Ft, a hitel célja új lakás vásárlása, futamideje 20 év, az ügyleti kamat típusa fix a futamidő végéig.
Az ügyleti kamat mértéke évi 2,5%.
A hitel teljes díja: 1 371 435 Ft.
A havi törlesztőrészlet: 26 495 Ft,
A törlesztőrészletek száma: 240 db.
A teljes visszafizetendő összeg: 6 371 435 Ft,
THM: 2,6%.

A hitel kötelező biztosítéka önálló zálogjog, valamint elidegenítési és terhelési tilalom alapítása a fedezetül szolgáló ingatlan(ok)on.
A hitelező neve: MKB Bank Nyrt.

Reprezentatív példa 2:

Az MKB NHP Zöld Otthon Lakáshitel otthonteremtési kamattámogatással összege 5 000 000 Ft, a hitel célja új lakás vásárlása, futamideje 20 év, az ügyleti kamat típusa fix a futamidő végéig.
Az ügyleti kamat mértéke évi 0%.
A hitel teljes díja: 0 Ft.
A havi törlesztőrészlet: 20 833 Ft,
A törlesztőrészletek száma: 240 db.
A teljes visszafizetendő összeg: 5 000 000 Ft.
THM: 0%.
A hitel kötelező biztosítéka önálló zálogjog, valamint elidegenítési és terhelési tilalom alapítása a fedezetül szolgáló ingatlan(ok)on.
A hitelező neve: MKB Bank Nyrt.