Elindult a „Tőzsdejáték középiskolásoknak”

Pénzügy2019. nov. 5.Növekedés.hu

A Közép-európai Brókerképző Alapítvány – az elmúlt 19 évhez hasonlóan – a 2019/20-as tanévben is meghirdette pénzügyi vetélkedőjét, a „Tőzsdejáték középiskolásoknak” versenyt.

A versenyt a szakma képviselői szervezik, így a diákok (3 fős csapatokba szerveződve) közvetlen tapasztalatra tehetnek szert a tőkepiacok világával kapcsolatban. A versenyre való regisztráció már elkezdődött, és november 13-ig lehet jelentkezni.

A „pénzügyi kultúra” fontosságának hangoztatása divatossá vált az utóbbi években és számos előremutató kezdeményezés is elindult, ugyanakkor a Brókerképző versenye az egyetlen, amely továbbra is kifejezetten a megtakarítások és befektetések témakörére fókuszál.

Martin Hajdu György, a Brókerképző kuratóriumának elnöke szerint a verseny célja nem az, hogy a szervezők adják át a megtakarításokkal és befektetésekkel kapcsolatos ismereteket, hanem hogy a diákok maguk kóstoljanak bele a tőkepiac világába. Így a verseny során a megszokott online kvízek mellett egy valódi tőzsdeplatform is várja a őket, hogy aztán a legjobbak majd a szakma neves képviselőiből álló zsűrinek mutathassák be megszerzett képességeiket.

A verseny egyik fő szakmai partnere, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) nevében Bozsik Balázs kifejtette, hogy a céljuk az, hogy a versenyre regisztráló diákok közül minél többen átérezzék a tudatos pénzkezelés fontosságát, függetlenül attól, hogy a jövőben milyen szakmát, foglalkozást választanak maguknak. Ugyanakkor a versenyben legjobban szereplő diákok olyan szakmai díjakat nyerhetnek el, amelyek már a szakmai karrierjük kezdetét is jelenthetik:

  • tőzsdei szakvizsgára felkészítő tanfolyam, melyet a BÉT és leányvállalata, a Budapest Institute of Banking biztosít a legjobbaknak
  • nyári gyakorlat a versenyt támogató Erste Befektetési Zrt.-nél

A verseny végén további díjakat is kiosztanak: okosóra tárgynyereményeket, illetve a tanárok számára összesen 125 000 forint értékű utalványt.

A verseny indulása: 2019. november 13.

További részletek a verseny honlapján.