Teljes Magyarország második legnagyobb bankcsoportjának a felsővezetése

Pénzügy2021. aug. 16.Növekedés.hu

Teljes a vezetése a Magyar Bankholding Zrt. hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaságnak, amely a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport fúziójának megvalósítását célozza.

A bankcsoport által idén márciusban elfogadott, a három pénzintézet egyesítésére vonatkozó ötéves stratégia célja az univerzális és piacvezető szerepre törekvő bank felállítása.

2021. július 1-jétől Puskás András, a Budapest Bank kockázatért és működésért felelős vezérigazgató-helyettese felel a Magyar Bankholding kiemelt ügyeiért, kormányzati kapcsolataiért, kommunikációjáért, valamint az ESG-ért és fenntarthatóságért.

Puskás András, a Budapest Bank kockázatért és működésért felelős vezérigazgató-helyettese, ő felel a Magyar Bankholding kiemelt ügyeiért, kormányzati kapcsolataiért, kommunikációjáért, valamint az ESG-ért és fenntarthatóságértPuskás András, a Budapest Bank kockázatért és működésért felelős vezérigazgató-helyettese, ő felel a Magyar Bankholding kiemelt ügyeiért, kormányzati kapcsolataiért, kommunikációjáért, valamint az ESG-ért és fenntarthatóságért

Puskás András közel egy évtizedes banki felsővezetői tapasztalatait az EXIM Bank üzleti vezérigazgató-helyetteseként alapozta meg, jelenleg a Budapest Bank felső vezetésének és igazgatóságának tagjaként irányítja a kockázatkezelés, az operáció, az IT és a PMO területek munkáját.

2021. augusztus 1-jétől a Magyar Bankholding kockázatkezelési vezérigazgató-helyettese Szomolai Csaba.

Szomolai Csaba az elmúlt négy évben a Magyar Nemzeti Bank engedélyezésért és jogérvényesítésért felelős ügyvezető igazgatói tisztségét látta el, tagja volt a jegybank Pénzügyi Stabilitási Tanácsának. A közgazdasági és jogi végzettségű szakember valamennyi pénzügyi ágazat, így a pénzpiac, a tőkepiac, a biztosítási piac és a pénztári piac tekintetében is széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik.

Szomolai Csaba; A Magyar Bankholding kockázatkezelési vezérigazgató-helyetteseSzomolai Csaba; A Magyar Bankholding kockázatkezelési vezérigazgató-helyettese

A teljessé vált vezérigazgató-helyettesi stábbal ismét új és fontos fejezetet nyithatunk a Magyar Bankholding működésében. Meggyőződésem, hogy a tagbanki integrációval megbízott felső vezetők nem csak szakértelmükről és vezetői tapasztalataikról, de elhivatottságukról is tanúbizonyságot tettek a nemzetközi tanácsadók bevonásával zajló kiválasztási folyamat során, így a lehető legkiválóbb szakembergárda irányításával épülhet fel Magyarország második legnagyobb bankcsoportja 

– nyilatkozta a kinevezések kapcsán Barna Zsolt, a Magyar Bankholding Zrt. Igazgatóságának elnöke.

Magyar Bankholding Zrt.

A Magyar Bankholding Zrt. hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaság, amely a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport fúziójának megvalósítását célozza. A társaság 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését, miután a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában a három hitelintézmény meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket a közös holdingtársaságba apportálták. Ezzel Magyarország második legnagyobb bankcsoportja jött létre.

2021 márciusában a Magyar Bankholding Igazgatósága és Felügyelőbizottsága elfogadta a tagbankok egyesítésére vonatkozó 5 éves stratégiáját, amely alapján a három hitelintézet fúziója 2023-ra valósulhat meg. A létrejövő nagybank Magyarország legmodernebb bankja kíván lenni, amely rugalmas, nemzetközileg is élenjáró digitális megoldásokat vezet be. A vállalat új, modern termék- és szolgáltatási palettája a teljes piaci spektrum és minden ügyfélszegmens kiszolgálását fogja célozni, beleértve a lakossági, mikro-, kis-, közép- és nagyvállalati, agrár, illetve privátbanki ügyfeleket is.