Új nagyértékű közbeszerzést nyert a 4iG

Pénzügy2022. júl. 6.Növekedés.hu

A Digitális Kormányzati Ügynökségtől közel 2,4 milliárd forintos megbízást kapott a 4iG vezetői információs, elemző és döntéstámogató eszközük fejlesztésére.

A 4iG Nyrt. („4iG”) tájékoztatja tisztelt befektetőit, valamint a pénz- és tőkepiac szereplőit, hogy a Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt. („DKÜ”) a 4iG által vezetett konzorcium ajánlatát nyertes ajánlatként hirdette ki az IdomSoft Informatikai Zrt. által „KÖFOP-2.3.1-VEKOP-16-2021-00002 azonosítószámú, „IKIR rendszer kiterjesztése és továbbfejlesztése” (IKIR2) projekt keretében az „IKIR rendszer kiterjesztés és továbbfejlesztéshez kapcsolódó tervezési, fejlesztési, integrációs és bevezetési szolgáltatásai” tárgyú verseny-újraindításával megindított központosított közbeszerzési eljárás eredményeképpen.

Az IKIR, mint elsődlegesen vezetői információs, elemző és döntéstámogató eszköz kiterjedt formában kíván hozzájárulni az ágazati irányításért felelős központi szervek és az önkormányzatok helyi közszolgáltatások tervezéséhez, optimalizálásához,  fejlesztéséhez kapcsolódó döntési helyzeteinek megalapozásához.

A szerződés(IKIR2) célja az IKIR rendszer továbbfejlesztése és a már elérhető információs bázis bővítése, amelyből olyan adatok és információk nyerhetőek, amelyek megalapozott döntések meghozatalát teszik lehetővé:

• a helyi önkormányzatok közszolgáltatás-szervezési reformlépéseinek megalapozásához;
• a helyi közszolgáltatások megalapozott, feladatalapú finanszírozási rendszerének
kialakításához;
• a helyi közszolgáltatások és közműszolgáltatások országos szintű és helyi tervezéséhez,
optimalizálásához.

A nyertes ajánlat összege nettó 2 379 596 900 forint, a teljesítés határideje 2023. június 30 - áll a vállalat közleményében.