A világ egyik legsikeresebb embere elárulja, mi lehet sikerünk kulcsa

Siker2017. okt 6.Növekedés.hu

Warren Buffett, minden idők talán legsikeresebb befektetési szakértője szerint a legjobb befektetés az, amit saját magunk fejlesztésére fordítunk, egyúttal azt is elmondja, hogy javíthatjuk kommunikációnkat.

Buffett szerint, amit magunk képzésére fordítunk, azaz a saját tudásunk lesz, már senki veheti el tőlünk, nem kell adózni utána és nem inflálódik. Mindannyiunknak vannak olyan képességei, melyekről nem is tudunk, vagy ha tudunk is róla, nem fejlesztjük, nem használjuk ki.

Saját példa

A guru saját példáját említi: ifjú korában azzal szembesült, hogy nem tudott közönség előtt beszélni, képtelen volt egy előadást megtartani, márpedig ezt nagyon fontosnak találta a befektetési szakmában, ahol esetenként befektetői csoportokat vagy cégvezetőket kellett meggyőznie egy-egy komolyabb befektetési ötlet ésszerűségéről. Buffett ezért úgy döntött 21 éves korában, hogy beiratkozik egy kommunikációs tréningre. Ott végül sikerült legyőznie a nehézségeket, és kiváló előadó lett belőle, évtizedek óta tart színes előadásokat kedvenc témájában, a pénz és a befektetések világáról, de azt mondja, hogy előadásaikat időnként anekdotákkal színesíti, ezzel mintegy oldva a hangulatot az előadó és a közönség között.

Javaslatai

Az üzletember azt javasolja, hogy ha szembesülünk valamely gyengeségünkkel, próbáljuk meg azt leküzdeni, mégpedig minél gyorsabban, ne várjunk vele. Ezzel nemcsak szakmánkban és anyagi értelemben lehetünk sikeresebbek, hanem életminőségünk egészében is megváltozhat, hisz több barátunk lehet, érdekesebb személyiséggé válhatunk. Fontos, hogy folyamatosan tanuljunk, képezzük magunkat, de legalábbis legyünk tájékozottak, naprakészek azokban a témákban, amelyek munkánkhoz kapcsolódnak, de különösen azokban, melyekről előadást kell tartanunk kisebb-nagyobb közönség számára. Csak olyasmiről tudunk jól beszélni, amiben tájékozottak vagyunk, és az esetleges kérdésekre is magabiztosan válaszolhatunk.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.