Dollármilliárdos lett a csodagyerek

Siker2017. dec 2.Növekedés.hu

Tobias Lütke német csodagyerek, a németországi Koblenz városában született. Tizenegy éves korában egy Commodore 64-es számítógépet kezdett programozni, aztán felfedezte a Siemens tehetség-gondozó programja. Később gondolt egyet és Észak-Amerikába költözött. Cégét már Ottawában alapította, amikor létrehozta a Shopify nevű e-kereskedelmi céget még csak 26 éves volt. Később ő és társa, Scott Lake rájöttek, hogy nem a saját platformmal, hanem az e-commece szoftveres tudásukkal tudnak sok pénzt keresni. A kereskedési platform tényleg jól működött, az elmúlt napokban, természetesen a Black Fridaynak köszönhetően a fiatal német programozó dollármilliárdos lett. A Shopify a kis és közepes méretű kiskereskedők számára segít abban, hogy azok online üzleteket hozzanak létre. A bevezetőben leírt sztori alapján mindez szinte egy csapásra történt, valójában azért a cégalapítás óta eltelt egy évtized, de a Shopify beért, és a hét elejére a cégvezető 9,7 millió részvénye, amely ma már csak kisebbségi pakettet jelent,1,1 milliárd dollár értékűre drágult.

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.