Három magyar cég a leggyorsabban fejlődő technológiai cégek között

Siker2017. dec. 10.Növekedés.hu

Az egyesült királyságbeli Deliveroo végzett idén a Deloitte Technology Fast 500 EMEA lista élén. A társaság az elmúlt négy évben több mint százezer százalékos bevételnövekedést ért el, a legjobb magyar cég, a Starschema a 229. helyre került.

Jelentős mértékben nőtt az idei Deloitte Technology Fast 500 EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) listán szereplő vállalkozások átlagos bevételnövekedése a múlt évhez képest. Míg tavaly a rangsorban található cégek átlagosan 967 százalékos bővülést tudtak felmutatni, addig idén már 1377 százalékosat.

A lista élén az angliai központú Deliveroo végzett, az online ételrendelési szolgáltatás a 2013 és 2016 közötti négy évben 107117 százalékos bevételnövekedést ért el. A 2013-ban alapított cég megoldásán keresztül már több mint 20 ezer étterem kínálatából lehet rendelni, és 30 ezernél is több futárral dolgoznak együtt világszerte, hogy mindenki gyorsan megkaphassa a megrendelt ételt.

A brit vállalkozás mellett az első ötbe a német Lesara GmbH, az izlandi Guide to Iceland, az izraeli youAPPi Ltd és a szintén egyesült királyságbeli Bloom & Wild jutott be. A tavalyi győztes, a svéd Fingerprint Cards AB idén a 10. lett.

„Elképesztő növekedést hozott az idei év, amit az is jól mutat, hogy a tavalyi győztes eredménye a mostani rangsorban még a dobogóra sem lenne elég. Az eredményekből az is látszik, hogy a közép-európai régió egyre markánsabban képviselteti magát a listán. Míg a múlt évben a térségből 39 vállalat került be az elitbe, addig idén már 62” – mondta el Csűrös Balázs, a Deloitte Technology Fast 500 hazai programvezetője.

Ahogyan tavaly és 2015-ben, idén is Franciaországból található a legtöbb, 97 cég a listán. Az Egyesült Királyság lett a második a nemzetek rangsorában 92 társasággal. Érdekesség, hogy Hollandia és Svédország is megelőzte a jóval nagyobb lélekszámú és gazdaságú Németországot, a Technology Fast 500 EMEA listára került cégek számában, de Finnország sem sokkal maradt el tőle.

Magyarországot 2016-hoz hasonlóan idén is három vállalkozás képviseli a rangsorban, azonban ezúttal nem sikerült megismételni a tavalyi bravúrt, egyikük sem jutott be az első 100-ba. A Starschema 541 százalékos árbevétel-növekedéssel a 229. helyen zárt, a Hiflylabs 348 százalékos bővüléssel a 338. lett, míg a Danubius Expert 236 százalékos eredménnyel a 482. pozíciót szerezte meg.

„Bár a legtöbb rangsorban szereplő társaság szoftver megoldásokkal foglalkozik – a három bekerült magyar cég mindegyike ezen a területen dolgozik -, a legnagyobb átlagos növekedést nem ez a szegmens tudta felmutatni. Idén a listán található, média megoldásokat fejlesztő vállalkozások átlagosan 2107 százalékos növekedést értek el, de a kommunikációs területen tevékenykedő cégek is megelőzték a szoftvereseket 1588 százalékos eredményükkel” – tette hozzá Csűrös Balázs.

A teljes Deloitte Technology Fast 500 EMEA lista ezen a linken érhető el.