Illóolajok, melyek enyhítik a test és a lélek gondjait

Siker2021. jan. 20.Növekedés.hu

Modern világunkban sokszor nagy megpróbáltatásoknak vagyunk kitéve, ezekre testünk és lelkünk rendellenes működése lehet a válasz. Érdemes nem megvárni, hogy igazán komoly probléma, betegség alakuljon ki. Figyeljen a jelzésekre és használja a természet csodálatos ajándékát, az illóolajokat! Illóolajnak nevezzük a növényi oldószeres kivonatokat vagy a növényi összetevőket tartalmazó, vízben nem oldódó – hidrofób - elegyet. Alkalmazza ezeket bátran az évszázadok tapasztalatait felhasználva!

Az igazi a valóban hatásos

Rengeteg terméket találni az üzletek polcain, a webáruházak kínálatában. Hogyan lehet megkülönböztetni a valódi illóolajat a gyenge utánzattól? Ha egy gyártó összes olaja körülbelül egy ártartományban mozog, vagy nagyon olcsó, kezdjen el gyanakodni! Nem életszerű például, hogy a rózsaolaj és a levendulaolaj azonos mennyiségét majdnem egy áron kínálják. Az „igazi” olajokon mindig megtalálja a növény latin nevét, a származási országot, az előállítás módját. A felelős gyártók az összetevőkről is részletesen beszámolnak weblapjukon. 

A test és a lélek bajainak kezelése illóolajokkal

Egy pici cseppben összetevők százai bújnak meg és várják, hogy csatába hívja a test és a lélek problémáinak enyhítésére. Némelyik olaj közvetlenül is alkalmazható a bőrön keresztül – valamilyen hordozóolajba keverve – a pattanások, vágások vagy zúzódások okozta problémák helyi kezelésére, fájdalomcsillapításra. A hígítatlan használat ellenjavallt, csak szakember tanácsára tegye!

A leggyakrabban ajánlott hordozóolajok: az édesmandula-, a szőlőmag- és a jojobaolaj. Több bőrproblémára régóta használt a levendula, teafa, kamilla, boróka olaja. Masszázshoz vagy fürdővízbe, lábvízbe keverve nagyon jó eredményekről számoltak be. Bánat, depresszió és szorongásos tünetek enyhítésére a római kamilla, levendula, rózsa, tömjén, szantálfa és pacsuli olaját említik főképp. De minden helyzet egyedi, érdemes szakemberhez fordulni a lelki nehézségekkel! 

Fájdalomcsillapítás, mentális és érzelmi támogatás

A diffúzor sokrétűen használható eszköz, elporlasztja az illóolajokat, és az értékes alkotóelemeket a levegőbe juttatja. Ezeket belélegezve lehet enyhíteni bizonyos fájdalmakat és lehet segíteni mentális és érzelmi problémák esetén is.

Ha izomfájdalmak kínozzák, a borsmenta, szegfűszeg, rozmaring, levendula és a fekete bors olaja hozhat enyhülést, de a gyömbér, eukaliptusz, ciprus, majoránna, geránium és a citrom is segíthet. Gyulladások esetén a kurkuma, a mirha és a tömjén olaját már évszázadok óta használják. A fertőzések ellen is bátran vesse be az illóolajokat és mozgósítsa a test saját védekezőrendszerét! A teafa-, fahéj-, szegfűszeg- és grapefruitolajok mikróbaellenes hatását már bizonyították. Bátran alkalmazza a természet e finom csodaszereit, az illóolajokat, ha a test és a lélek egyensúlya megbillenne!

Videók ajánlása vagy bármi