Melyek most a legtöbbet érő ékszermárkák?

Siker2021. nov. 21.B.F.

Bár egyre több feltörekvő ékszergyártó jelenik meg a piacon, egyes márkák már évszázadok óta őrzik a helyüket a legjobbak között, és a legelegánsabb és legidőtállóbb darabokat kínálják. A The Richest megnézte, melyek most a legdrágább ékszermárkák a nettó értékük alapján.

Van Cleef & Arpels (6 milliárd dollár)

A Van Cleef & Arpels egy francia luxusékszergyártó-cég. 1896-ban alapította Alfred Van Cleef és apósa, Salomon Arpels Franciaországban, Párizsban. Mivel nagy múltra tekinthet vissza, így az elit egyik kedvenc márkája. Többször is különleges kollekciókkal ejtik bámulatba a vásárlókat.

Nagy népszerűségnek örvendett például a 2019-es Rómeó & Júlia kollekciójuk, amikor kvázi az ékszereikkel mesélték el a már jól ismert szerelmi történetet. A drágakövekkel díszített Rómeó és Júliát ábrázoló bross hamar sikertermék lett.

Piaget (6,6 milliárd dollár)

Az óramárkaként indult Piaget először 1874-ben kezdte meg működését. Az óráik azonnal sikert arattak, elsősorban az európai elit hordta őket. Azóta finom kidolgozású ékszerekkel bővítették a kínálatot, és a világ egyik legminőségibb ékszermárkájaként tartják számon. A stílusukra elsősorban a kifinomultság jellemző.

Harry Winston (6,6 milliárd dollár)

A „gyémántok királyáról”, azaz Harry Winston saját magáról elnevezett márkája 1932-ben jelent meg a piacon. A gyémántkollekciójáról híres márka termékeit minden színésznő szívesen viseli a vörös szőnyegen. A legfigyelemreméltóbb gyémántjaik a The Hope Diamond, a Louis XIV és a The Indore Pears.

Cartier (12,1 milliárd dollár)

A Cartier a tökéletes példa arra, hogy a klasszikus darabokat hogyan lehet kreatívan a modernebb darabokba beépíteni. A francia márkát 1847-ben alapították. Egyedi és elegáns formatervezése miatt a legelitebb ékszermárkák közé tartozik. A legtöbb tervezőnek van múzsája, a Cartier múzsája a „La Panthere”, azaz egy párduc, amely sok ékszeren megtalálható. A luxusmárka órakollekciókat, táskákat és kiegészítőket is gyárt.

Tiffany & Co. (15,8 milliárd dollár)

A lista legismertebb márkája a Tiffany & Co. A luxusékszereket gyártó cég nagy hatással van/volt a popkultúrára és az elit osztály stílusára is. A márkát olyan népszerű filmekben láthattuk viszont, mint az Álom luxuskivitelben (Breakfast at Tiffany's) és A nagy Gatsby (The Great Gatsby).