Mit érdemes tudni a Chanel új vezérigazgatójáról?

Siker2022. jan. 9.B.F.

Idén januártól már Leena Nair a Chanel luxusház globális vezérigazgatója. Az indiai származású hölgyről kevesen gondolták, hogy végül övé lesz a poszt, ugyanis eddig nem a divatiparban dolgozott.

A divat világában elért több évtizedes sikernek köszönhetően a Chanel mindig is a minőségről és a presztízsről volt híres. A Chanel által megalkotott ikonikus darabok biztos pontot jelentenek a divat állandóan változó világában.

Sokan megdöbbentek, amikor bejelentették, hogy az 52 éves Leena Nair lesz a cég új vezérigazgatója, elsősorban azért, mert nem a divattal kapcsolatos területről érkezik. Korábban egészen más területen dolgozott.

Ő volt az Unilever korábbi humánerőforrás-igazgatója. Elismerésre méltó, 30 éves munkatapasztalatot szerzett a cégnél, ahol 1992-ben kezdett dolgozni vezető gyakornokként. 2016-ban a humán erőforrás tevékenység vezetőjévé léptették elő, és innentől 150 ezer dolgozót irányított.

LinkedIn-fiókja szerint

Nair nem csak az első nő, de a legfiatalabb, és az első ázsiai származású is, aki betöltötte az Unilevernél a humán erőforrásért felelős globális vezetői pozíciót, most pedig a Chanel vezérigazgatójaként bizonyíthat.

Nairt a Fortune India magazin a legbefolyásosabb nőnek választotta 2021-ben. A vezetői stílusáról azt mondják, hogy emberközpontú megközelítést alkalmaz, ami rendkívül sikeresnek bizonyul.

Nemrégiben úgy nyilatkozott:

El vagyok ragadtatva. Ez az első alkalom, hogy egy indiai egy globális luxusmárka élére áll, egy indiai nő, és ez az első alkalom, hogy a divatiparban egy kívülállót választottak.

Sokak szerint az, hogy Nair nem a divatipar területéről jött, a divatcég előnyére válhat. A Chanel ugyanis kénytelen lesz tudatosan törekedni arra, hogy meghallgassa és figyelembe vegye egy „kívülálló” nézőpontját. Az sem kizárt, hogy Nair teljesen új irányba tereli majd sikeres vállalatot.

A Chanel egyébként nem vette félvállról az új vezető kiválasztását: rengeteg kutatás történt. A Chanel több, mint öt évig nem nevezett ki globális vezérigazgatót.

Korábban Maureen Chiquet töltötte be a pozíciót, amikor pedig kilenc év után otthagyta a márkát, Alain Wertheimer társtulajdonos vette át a vezetést, őt váltja most Nair.

Nair továbbra is alkalmazni fogja azt az emberközpontú vezetői megközelítést, amely jelenlegi sikeréhez vezetett.

(via The Richest)