Napi mozgás az üzleti sikerért

Siker2019. ápr. 20.Növekedés.hu

Richard Branson, a Virgin Csoport alapítója szerint a mindennapi sportolás készíti fel a sikerekre. Napi kétszer teniszezik, illetve emellett minden nap 40 percen át súlyt is emel.

Sok jól menő üzletember számolt már be arról, hogy a jól felépített, napi rutin mennyire fontos szerepet játszik a sikerei elérésében. Ez a helyzet igaz Richard Bransonra, a Virgin Csoport dollármilliárdos alapítójára is. A Bloomberg legfrissebb adatai szerint a 2000-ben lovaggá ütött angol üzletember 5,3 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.

Richard Branson napja nem múlhat el sportolás nélkül.

Imádok mozogni. Ha jól érzem magam a bőrömben, bármit el tudok érni

– mondta a CNBC-nek. De miből is áll a dollármilliárdos napi testmozgása? Minden reggel hatkor egy „nagyon komoly” teniszmeccsel kezd, amit este megismétel. Emellett minden nap 40 percig súlyt is emel.

Amikor pedig a Brit Virgin-szigeteknél található saját szigetére, a Necker Islandra vagy másik birtokára, az ausztráliai Makepeace-szigetre megy, akkor a kitesurf-nek hódol.

Legfontosabb dolognak azt tartja a napi sportolással kapcsolatban, hogy kitartónak kell lenni.

Könnyen visszacsúszhat az ember a <> állapotba. Akkor is csinálni kell, amikor úgy érzed, nincs kedved hozzá. Tudjuk, hogy egyórányi mozgás után milyen jól érezzük magunkat. Nem akarok lemondani erről az endorfinlöketről

– írta egy januári blogbejegyzésében.