Ők az Egyesült Királyság leggazdagabb emberei – a milliárdos testvérpár a királynőtől vásárolt magának luxusotthont

Siker2022. jún. 19.B.F.

Srichand és Gopichand Hinduja a leggazdagabb emberek az Egyesült Királyságban, derül ki a The Sunday Times brit napilap gyűjtéséből. A Hinduja-dinasztia negyedszer került a „Rich List” élére, és övék a legnagyobb egyéni vagyonérték a kimutatás eddigi történetében.

A brit napilap 1989 óta minden évben összeállítja listáját a Nagy-Britanniában élő leggazdagabbak becsült vagyonáról. Az idei milliárdos ranglistát a Hinduja testvérek vezetik, közel 28,5 milliárd fonttal. A Hinduja-dinasztia zsinórban negyedik éve áll a Rich List élén, továbbá övék a legnagyobb egyéni vagyonérték a kimutatás eddigi történetében.

Srichand és Gopichand Hinduja Londonban, a Buckingham-palota közvetlen közelében lakik, az elegáns Carlton House Terrace Street-en, egy hatszintes kastélyban, amelynek ára 66,5 millió font volt. A hírek szerint további 40 millió fontot költöttek a felújítására.

A 60 szobás épület a Crown Estate vállalat egykori főirodája volt, és a testvérek állítólag magától a királynőtől vásárolták meg.

A Buckingham-palotától és a Downing Street-től csaknem egyenlő távolságra lévő otthon négy egymáshoz kapcsolódó épületből áll, és otthont ad az egész családnak, valamint 30 másik rokonnak is.

A Hinduja család nem szerepel sokat a nyilvánosság előtt. Multinacionális vállalkozási hálózatuk az olaj- és az autóipartól a pénzügyi szolgáltatásokon át az ingatlan- és a médiapiacig terjed.

A 86 éves Srichand és a 82 éves Gopichand Hinduja először 2015-ben került a brit gazdagokat listázó rangsor élére. A családi vállalkozást eredetileg apjuk, Parmanand indította el 1914-ben, és eleinte szőnyegekkel, teával és fűszerekkel kereskedtek.

A testvérek egyébként négyen vannak, és Indiában „Fab Four”-nak (Csodálatos Négyesnek) nevezik őket. Közülük a már említett Srichand és Gopichand Londonba költözött, a harmadik testvér, Prakash Genfben él, a negyedik, Ashok pedig Mumbaiban maradt.

Gopichand korábban úgy fogalmazott, amikor a vagyonukkal kapcsolatban kérdezték, hogy

Ha valakit a pénze miatt tartunk gazdagnak, akkor tévedünk. Akkor tekintek gazdagnak valakit, ha jó barátai, ismeretségi köre és kapcsolatai vannak.

A család vagyona a The Sunday Times kimutatása szerint egyetlen év alatt 11,5 milliárd fonttal gyarapodott.