Benéztünk a kütyürajongók budapesti Mekkájába – Karácsony előtt Ön is megteheti

Tech2018. dec 14.Növekedés.hu

Magyarország első hivatalos Xiaomi mintaboltjában, a Mi Store-ban jártunk. Hosszú, kígyózó sorban, kempingszékeken táborozva várták nyár végén a Xiaomi márka hazai rajongói Budapesten a Mi Store márkabolt megnyitását a Lurdy-házban. Az érdeklődés annak is szólt, hogy bár az interneten a hivatalos nyitás előtt is beszerezhetők voltak különböző forrásból a kínai márka egyes eszközei, ez az első hivatalos Xiaomi márkabolt Magyarországon, ahol az európai piacokon elérhető, CE minősítéssel rendelkező, nemzetközi verziójú okostelefonokból és a Xiaomi Ecosystemhez tartozó termékek széles kínálatát árulják. Nagy számban, széles kínálatban érhetőek itt el a márka okostelefonjai - például a Mi Max 3,  a Mi 8 Lite, a Mi A2 Lite, Pocophone F1, a Redmi 6, a Redmi Note 6 Pro – de emellett más okoseszközök is elérhetők, árulnak dizájndíjas elektromos rollert, fitneszkarkötőket, okosmérleget, akciókamerát, de még légtisztítót, robotporszívót, hátizsákokat is be lehet itt szerezni. Láttunk a boltban 4K-s set-top-boxot, amivel felokosítható az otthoni tévé, és különböző audiórendszereket, de notebookot, egeret, elektromos fogkefét, formatervezett wifi-routert és jelerősítőt, de még LED-es okos asztali lámpát, polarizált napszemüveget és plüssfigurát, termoszt és táskát is. És persze elérhető a világsikerű Xiaomi Mi Band 3 okoskaróra is. Szóval csupa izgalmas eszközről van szó. Sőt, már a napokban a piacra dobott Xiaomi Mi 8 Pro nevű csúcskészülék is kipróbálható a boltban. Ennek egyik különlegessége, hogy az ujjlenyomatolvasója magába a képernyőbe van beépítve, emellett ultravékony, hajlított és átlátszó titánium dizájn jellemzi, 20 megapixeles előlapi kamerája van, és mindez töredékébe kerül az iPhone-énak: jelenleg 179 ezer forint körüli összegért vihető haza az üzletből. Egyébként amikor visszatértünk a Mi 8 Pro miatt a boltba, azt tapasztaltuk, hogy az érdeklődés továbbra is nagy a bolt iránt. Sikerült váltanunk pár szót Pesti Zoltán boltvezető-helyettessel is, aki azt mondta, akkora érdeklődést tapasztalnak, hogy szinte sosincs üresjárat. „Hogy a bolt kiürülne, legfeljebb néhány percre fordul elő, szóval nagyon hamar felpörögtünk”. A sikert többek között annak tulajdonítja, hogy a Xiaomi üzlet koncepciója, hogy minél olcsóbban minél magasabb színvonalú termékeket adjanak a vásárlóknak: „Kis haszonkulccsal dolgozunk, hogy nagy mennyiségeket tudjunk eladni” - magyarázta Pesti, akitől azt is megtudtuk, hogy mostanra mintegy 120-féle terméket kínálnak. A termékkínálat közel azonos a xiaomi.hu webshopéval, de itt kézbe is lehet venni a termékeket.

A boltvezető-helyettes szerint egyébként a Xiaomi rajongók is legalább olyan fanatikusak, mint az Apple és a Samsung márkáké, mivel kezdik felismerni, hogy itt nincsenek elszállva az árak, és legalább olyan élményt és minőséget kapnak, mint a konkurenciától, sőt akár többet is. 
A koncepciónak fontos része, hogy a termékek mindig valamiben többet nyújtsanak az átlagnál. Például a Mi 8 Pro is erre példa, de Pesti Zoltán megmutatta a Mi Robot Vacuum nevű robotporszívót is, amelynek technikai tudásához – például lézeres feltérképezés, mobilapplikáción keresztüli felprogramozás - hasonlót szerinte csak nagyon kevés porszívó nyújt jelenleg a piacon, ilyen tudásszinttel pedig ilyen áron senki: ez jelenleg 89.900 Ft-ért van kitéve a boltba. Kíváncsi voltam, hogy még a powerbank esetében is tudnak-e valami pluszt nyújtani. Amikor erről érdeklődtem, a boltvezető-helyettes rögtön rávágta, hogy persze, hiszen az ő terméküknek gyors és lassú töltős csatlakozása is van, ami azért nem megszokott. De például a boltban elérhető szelfibotjaik sem szimpla botok, ugyanis akár állvánnyá is alakíthatók egy Facebook Live adáshoz. Szalay Dániel  

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.