Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt

Tech2019. jan. 30.Növekedés.hu

A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.

Az Apple App Store-jából letöltött alkalmazások több száz millió dolláros bevételt generáltak a tavalyi évben, a Sensor Tower adatai alapján pedig a Statista rangsorolta azt a tíz App Store-ból letöltött alkalmazást, amelyek 2018-ban a legtöbb bevételt hozták. A felmérések szerint tavaly a videó streaming és a közösségi média alkalmazások taroltak az Apple eszközökön.

A lista első helyén a már-már utolérhetetlen amerikai cég, a Netflix áll, amely filmek és sorozatok streamelését kínálja. Az applikáció 790 millió dollárt hozott.

A Tencent – szintén -  videó streaming alkalmazása volt a második legjobban kereső iOS alkalmazás, 490 millió dollárral. Harmadik helyen pedig a népszerű randi-applikáció, a Tinder foglal helyet 462 millió dollárral. Érdekesség, hogy a legtöbb bevételt hozó alkalmazások fele Kínából származik, köztük a második helyen végzett Tencent Video is.