Mi az, amiből Dél-Koreában 631 van, míg Magyarországon 57?

Tech2018. máj 16.Növekedés.hu

Jönnek a robotok és elveszik a munkánkat - ezt a kijelentést hetente olvashatjuk a különféle híradásokban, az igazság azonban az, hogy a robotok nem csak jönnek, de már meg is érkeztek. Az ipari robotok értékesítése világszerte 5-10 százalék közötti mértékben bővül évente, aminek a becslések szerint 2030-ig 800 millió állás láthatja kárát. Az International Federation of Robotics (IFR) publikált egy érdekes elemzést, amely a 10 000 lakosra jutó ipari robotokat számszerűsíti. A világelső ebben a tekintetben Dél-Korea, ott 10 000 lakosra 631 ipari robot jut, Szingapúrban 488, Németországban 309, Japánban 303.

A régiónkban Szlovákia jár az élen 135 ipari robottal, majd következik Csehország 101-el, Magyarország 57-el, Lengyelország 32-vel.

Az IFR rámutat, hogy 2010 és 2016 között Ázsia éves átlagban 9 százalékos, míg Európa 5 százalékos bővülést mutatott, amely tempók vélhetően a belátható jövőben, azaz legalább 2020-ig kitartanak. A hatékonyság, a termelékenység, sőt a nyereségesség javulásának egyik kézenfekvő módja az automatizáció, azokban az iparágakban, ahol van rá lehetőség - elsősorban elektronika, járműgyártás, feldolgozóipar -, egészen biztos, hogy ez a jövő.

A teljes cikk a Pénzügyi Szemle Online kiadásában, ITT olvasható. 

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Hol élnek a leggazdagabbak? Még mindig nyugaton
Az USA-ban 607 milliárdos él, a világ húsz leggazdagabb emberéből tizennégy. De egyre több V4 országbeli dollármilliárdos lesz. A magyarok a lista végén vannak.
Siker2019. márc 14.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
A leggazdagabb orosz nők
Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak.
Siker2018. júl 15.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.