A világ legveszélyesebb vonatútvonalai

Utazás2021. máj. 30.B.F.
A rovat támogatója:

Általában azt mondják, a vonat a legbiztonságosabb, legkézenfekvőbb és legkényelmesebb közlekedési eszköz. Azonban rengeteg olyan útvonal létezik, amelyek vagy az elhelyezkedés, vagy a kihívásokkal teli építkezés miatt igen veszélyesek. A CEOWORLD Magazine megnézte, melyek a világ legveszélyesebb vonatútvonalai.

Chennai- Rameswaram útvonal, India

A vasútvonal érdekessége, hogy egy 2065 méter hosszú hídon halad át a vonat, amely a víz felett helyezkedik el. Ha kinézünk az ablakon, szürreális kilátás tárul elénk, minden oldalról víz vesz körül.

Noha 145 hosszú betonoszlop segítségével lett megépítve, így is elöntheti a víz. Gyakori, hogy ciklonok is gondot okoznak, amelyek veszélyeztetik a vonatok közlekedését, sebességüket akár 4 méter/másodpercre csökkenthetik.

Nose of the Devil, Ecuador 

A benne rejlő veszélyt maga a név is jól érzékelteti: az „ördög orra” elnevezés mögött különféle „ördögi” okok állnak, legyen szó az építés körülményeiről vagy az út tényleges elhelyezkedéséről. Égig érő sziklák, éles kanyarok, meredek lejtők – aki ezen az útvonal utazik, annak kockázatos élményben lehet része.

A 12 km hosszú út a világ egyik legveszélyesebb vasúti pályája. A teljes pálya megépítése mintegy 2 ezer ember halálához vezetett, különböző okok miatt (betegségek, szélsőséges éghajlat, túlhajszoltság, és így tovább).

Georgetown Loop Railroad, Colorado

A Georgetown Loop Railroad Colorado az egyik fő látványossága. A vonat Georgetown és Silver Plume között 4,5 mérföld távolságot tesz meg, 640 láb (körülbelül 195 méter) magasságban, és áthalad egy sziklákkal teli terepen a hegyvidéken.

A tényleges veszély a hídon való átkelésben rejlik. Amikor nagyon fúj a szél, az a vonat sebességének lelassulásához vezethet, így kerülik el, hogy elveszítsék az egyensúlyt.

Tren a las Nubes, Argentína 

A Tren a las Nubes, azaz vasút a felhőkbe, Argentína egyik leghíresebb turistalátványosságává vált. A 217 km hosszú vasúti pályán 29 félelmetes híd és 21 sötét alagút található.

A turisták körében nagy népszerűségnek örvendő útvonal során a vonat több hegylánc és üresen tátongó kanyonnál halad el, amely kétségtelenül izgalmassá teszi az utazást.

Thaiföld–Burma-vasútvonal, Thaiföld

Kanchanaburi városa a Thaiföld–Burma-vasútvonalról híres, amelyet Halálvasútnak is hívnak. Sokan úgy hiszik, hogy a 415 km hosszú vasútvonal rengeteg emberéletet követelt: állítólag több százezer munkás halt meg a 16 hónapig tartó építése során.