Átszervezést hoz a tulajdonosváltás a Neckermann Magyarországnál

Utazás2019. dec. 20.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A tulajdonosváltás az eddigi struktúra és folyamatok teljes átszervezését teszi szükségessé a Neckermann Magyarország cégcsoportnál - derül ki a társaság közleményéből.

A Thomas Cook cégcsoport megszűnése miatt alapjaiban megváltozott működési feltételek, illetve a tulajdonosváltozás egyaránt az eddigi struktúra és folyamatok teljes átszervezését teszik szükségessé a Neckermann Magyarország cégcsoportnál, amely az új tulajdonos döntései és a vele történt egyeztetések eredménye szerint kerül végrehajtásra 2019 végéig – közölte a Neckermann Magyarország.

A folyamat az alábbiak szerint történik: az utazásszervezői tevékenység hátterét úgy az árualap, mint az informatika oldaláról újra kell építeni. Ezt a feladatot a Neckermann Magyarország Cégcsoporthoz tartozó, korábban a charter járatok helyeinek biztosítására, illetve értékesítésére létrehozott leányvállalat a NUR TRAVEL Utazás Szolgáltató Kft. (névváltozás előtt Thomas Cook Air Kft.) látja el azzal, hogy 2020. január 1-jétől az utazásszervezői tevékenységet a NUR TRAVEL Utazás Szolgáltató Kft. fogja végezni.

Ezzel összhangban a Thomas Cook Cégcsoport csődje után az átmeneti időszakban a N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. továbbra is folytatja az utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét, a későbbiekben pedig az utazásközvetítői tevékenységre koncentrál.

Mint ismert, a Thomas Cook Csoport anyavállalatánál és egyes külföldi tagjainál 2019. szeptember végén kialakult krízishelyzetet követően a Central Cégcsoport egyik tagja, a Central Turisztikai Holding Kft. lett az új tulajdonosa a hazai Neckerman-cégnek, és ennek a befektetésnek köszönhetően a magyar leányvállalatok sikeresen leváltak a csődbement Thomas Cook Csoportról. A fentiek eredményeként a korábban a Thomas Cook Csoporthoz tartozó „Neckermann Magyarország” egy magyar tulajdonosokkal rendelkező, két cégből álló magyar cégcsoporttá („Neckermann Magyarország Cégcsoport”) alakult át.