A Neckermann Magyarország tovább folytatja tevékenységét

Hírek2019. okt. 10.Növekedés.hu

A Neckermann Magyarország a korábbi tájékoztatásnak megfelelően tovább folytatja a tevékenységét, pénzügyi helyzete változatlanul stabil.

2019. szeptember 23. óta egy váratlan, és rendkívüli folyamat kezelésére kellett koncentrálniuk, amely a Thomas Cook csoport brit tagjának csődbejelentésével kezdődött, és a Thomas Cook csoport több külföldi tagjának fizetésképtelenné válásával, őket érintő csőd, illetve felszámolási eljárások megindulásával folytatódott, melynek részeként az osztrák anyacég is bejelentette, hogy fizetésképtelenné vált, az utazási vállalkozói tevékenységét befejezi, és a korábban vállalt utazási szolgáltatásokat nem tudja teljesíteni.

A 2019. szeptember 23. óta eltelt lassan három hét összegzéseként elmondhatjuk, hogy a cégünket, a szakmát és az utazó közönséget ért, rajtunk kívülálló, váratlan helyzetet partnereink és utasaink együttműködésével, amit továbbra is nagyon köszönünk, sikerült – sikerül kezelni - tette közzé a Neckermann.

Ezúton is megerősítjük, hogy továbbra sincs akadálya annak, hogy a Thomas Cook Austria által lemondott utakra befizetett előleget, részvételi díjat visszafizessük azokban az esetekben, amikor utasunk nem igényli az utazás más módon történő megvalósítását, vagy erre nincs lehetőségünk.

Emellett jelenleg is mód van utazási irodáikban a téli egzotikus és sí utak, hajóutak, sportutak foglalására, illetve honlapjukon az online ajánlatkérésre. A megváltozott körülményekre tekintettel megkezdték az árualap újraszervezését és a honlapjuk átdolgozását is.

Terveik szerint a jelenlegi, egyelőre még szűkített kínálat mellett elsőként az utazásközvetítői tevékenységük körébe tartozó ajánlatokat teszik az oldalukon elérhetővé. Ezt követi az általuk szervezett utazások folyamatosan bővülő megjelenítése.

A megkezdett egyeztetések alapján bízunk abban, hogy az év végére már a megszokott, utasaink körében kedvelt ajánlatok jelentős részét tartalmazó kínálattal állhatunk ismét az utazóközönség rendelkezésére.