Kiemelkedő turisztikai teljesítményeket díjaztak

Utazás2022. júl. 19.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A 24 éves Az Utazó magazin 16 éve hirdeti meg olvasóinak szavazását, amelynek eredményként az olvasók és a turisztikai szakma, a szavazásban résztvevő képviselői, mindig az előző esztendő legjobb turisztikai szolgáltatóinak teljesítményét ismerik el. Az ünnepélyes díjátadón Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Bődi Ivett a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese is részt vett.

Érsek M. Zoltán a magazin alapító-főszerkesztője arról beszélt, hogy a szavazásra Az Utazó magazin és testvérlapja AzÜzlet gazdasági portál online és közösségi médiafelületein került sor. Az elmúlt években a szavazás, a legjobb határon túli magyar éttermek és szálláshelyek teljesítményének elismerésével is kibővült.

Az eseményen Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár elmondta:

Nagy öröm, hogy Az Utazó magazin az elmúlt években a külhoni magyar turisztikai szolgáltatókra is kiterjesztette a versenyt. Fontos, hogy az egységes Kárpát-medencében való gondolkodás az élet egyre több területén megjelenjen. Ilyen terület a turizmus is. A Nemzetpolitikai Államtitkárság 2016 óta támogatja a külhoni magyar vállalkozókat, köztük számos turisztikai szolgáltatót. A felméréseink azt mutatják, hogy a külhoni magyar vállalkozások 92 százalékban magyar embereket foglalkoztatnak, így ha őket támogatjuk, azzal magyar családok sokaságát segítjük. Külön elismerés illeti azokat a kárpátaljai éttermeket és szálláshelyeket, amelyek az orosz-ukrán háború kitörése óta részt vesznek a belső-ukrajnai menekültek ellátásában és elszállásolásában. Fontos, hogy a külhoni magyarság tudja: a jelenlegi válságos helyzetben is számíthatnak a magyar kormány támogatására.

Bődi Ivett a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese kifejtette:

A turisztikai szektorban az adatvezérelt ágazatirányítás révén döntéseket ma már nem intuíciók, hanem konkrét adatok alapján hozunk. Ezért is kiemelten fontos, hogy az adatszolgáltatók körét bővítsük a vendéglátó üzletekkel és a turisztikai attrakciókkal, a teljes turisztikai szektor valós teljesítményének megismerése érdekében. A szálláshelyminősítő rendszer bevezetésével az eddigi szubjektív véleményeket objektív szempontrendszer váltja fel, ami erősíti az átláthatóságot és tiszta versenyhelyzetet teremt, továbbá biztosítja, hogy a vendégek valamennyi szálláshelyen megbízható minőséget kapjanak. A mai napon a szolgáltatók teljesítményét ismerjük el, ugyanakkor az elmúlt év legjobb szakmai teljesítménye, hogy a turisztikai szakma ma együtt ünnepelhet, és az új kihívások dacára is egyre jobban és egyre többet teljesít. Mindez azt mutatja, hogy a turizmus érdekében tett erőfeszítéseink sikeresek voltak.

Az Utazó magazin szavazásán, a 2021-es év teljesítménye alapján, a következő szolgáltatók bizonyultak a legjobbnak a kategóriájukban:

Az év családbarát szállodája: Kolping Hotel Spa & Family Resort,

Az év állatbarát szállodája: Dráva Hotel Thermal Resort,

Az év felnőttbarát szállodája: Duna Relax & Event Hotel,

Az év wellness szállodája: Hotel Golden Lake Resort,

Az év gyógyszállodája: Hotel Karos Spa,

Az év üzleti szállodája: Corinthia Hotel Budapest,

Az év városi szállodája: Hotel Budapest,

Az év turisztikai üzemeltetője: Eventrend Group,

Az év turisztikai szervezete: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.,

Az év turisztikai szakembere: Géher Zoltán,

Az év turisztikai városa: Szeged,

Az év légitársasága: Wizzair,

Az év utazási irodája: (Z)seppelin Utazási Iroda,

Az év fürdője: Hungarospa Hajdúszoboszló,

Az év víziparkja: Aquaworld,

Az év fővárosi étterme: És,

Az év szállodai étterme: LÁNG Bistro & Grill (Hilton Budapest),

Az év vidéki étterme: Kistücsök,

Az év határon túli területekre utaztató irodája: Kárpáteurópa Utazási Iroda,

Az év erdélyi magyar szálláshelye: Gyimesi Skanzen Panzió (Boros-Pataka),

Az év erdélyi magyar étterme: Pethő Étterem (Székelyudvarhely),

Az év felvidéki magyar szálláshelye: Kék hal étterem és panzió (Helemba),

Az év felvidéki magyar étterme: St. Petrus Vini ( Komáromszentpéter),

Az év vajdasági magyar szálláshelye: Vila Elizabet (Palics),

Az év vajdasági magyar étterme: Hedera Étterem (Hajdújárás),

Az év muravidéki magyar szálláshelye: Panonska Vas (Alsómarác),

Az év muravidéki magyar étterme: Pri Lujzi (Dobronak),

Az év horvátországi magyar szálláshelye: Piros-Étterem Piros Csizma (Csúza),

Az év horvátországi magyar étterme: Restoran Citadella (Várdaróc).

A kárpátaljai magyar intézmények, éttermek és szálláshelyek az ukrajnai háborús menekültek ellátásában való aktív részvételért és példás helytállásért kaptak elismerést.