Nagyon jó számokat hozott a turizmus, sok külföldi jött Magyarországra

Utazás2023. márc. 3.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Januárban a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 6,2, a külföldi vendégek által eltöltött éjszakáké 34 százalékkal növekedett - olvasható a KSH friss statisztikáiban.

2023 januárjában a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, közösségi szálláshelyeken) 570 ezer vendég 1,4 millió vendégéjszakát töltött el - közölte a KSH.

A vendégek és a vendégéjszakák száma egyaránt 18%-kal emelkedett 2022 januárjához viszonyítva.

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 6,2, a külföldi vendégek által eltöltött éjszakáké 34%-kal növekedett.

Januárban a belföldi vendégek száma 6,5, a vendégéjszakáké 6,2%-kal nőtt az előző év azonos hónapjához képest. A vendégek száma 311 ezer, az eltöltött vendégéjszakáké 723 ezer volt. Utóbbiak 78%-át szállodákban töltötték, ahol a vendégéjszakák száma 11%-kal magasabb volt az egy évvel korábbinál.

A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma

A forgalom a panziókban 6,5, a közösségi szálláshelyeken 2,3%-kal csökkent a 2022. januárihoz viszonyítva.

A két legnépszerűbbnek bizonyuló turisztikai régióban, a Budapest–Közép-Duna-vidéken és a Balatonon a belföldivendég-éjszakák 26, illetve 18%-át regisztrálták.

A külföldi vendégek száma 36, a vendégéjszakáké 34%-kal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest. A szálláshelyekre érkezett 259 ezer vendég összesen 695 ezer vendégéjszakát töltött el. Ezek 82%-át szállodákban töltötték, ahol a vendégéjszakák száma 32%-kal meghaladta az egy évvel korábbit.

A legnépszerűbb turisztikai régió a Budapest–Közép-Duna-vidék volt, ahol a külföldivendég-éjszakák 67%-át regisztrálták.