Nyaralás koronavírus-járvány alatt? Ha kibérel egy kisebb szállodát, ez is megoldható

Utazás2020. ápr. 13.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A koronavírus-járvány a nyaralási, üdülési szokásokat is gyökeresen megváltoztatja. Amerikában, illetve Nyugat-Európában vagyonos családok körében egyre nagyobb divat egész üdülőkomplexumok kizárólagos kibérlése, ahol másoktól elszigetelten tudnak nyaralni.

A dublini Adams & Butler utazási iroda tulajdonosa, Siobhan Byrne Learat a CNN-nek arról számolt be, hogy a koronavírus-járvány miatt egyre több vagyonosabb ügyfél érdeklődik az új típusú szálláslehetőségek iránt.

Ez valójában azt jelenti, hogy egy adott család egy kisebb üdülőkomplexum egészét kizárólagosan magának béreli ki.

Egy szállodai tartózkodásnál ugyanis nagyon nehezen lehet elkerülni a személyes kapcsolattartást. A legjobb megoldás a biztonságos távolságtartásra és a közvetlen környezet kontrollálására, az, ha az egész nyaralóhelyet kibéreli valaki magának.

Siobhan Byrne Learat példaként említette azt a négyfős ír családot, amely egy vidéki írországi 9 szobás házban szállt meg.

A tágas luxusnyaralót tíz napra 25 ezer euróért lehet kibérelni.

Az utazási iroda tulajdonosa arról is beszámolt, hogy a kizárólagosan használt ingatlanok esetében az eddigi tapasztalatokhoz képest a különbség az, hogy a nyaralók a mostani helyzetben nem igényelnek napi takarítást vagy személyzetet maguk körül, sokkal inkább arra vágynak, hogy minimalizálják a másokkal való érintkezéseiket.

Egy amerikai (Maine állambeli) hotel is úgy reagált az új nyaralási igényekre, hogy az egész szállodát rendelkezésre bocsátja egy adott megrendelőnek. Az alapötletet az adta, hogy rengeteg nagyvárosi menekül el a saját vidéki nyaralójába mostanság.

Forrás: CNN

Az óceánparti kilátást kínáló 14 szobás szálloda hetente 19.500 dollárért teljes egészében kibérelhető.

Az ár tartalmazza a heti takarítást, a biciklikölcsönzést és a belépést a lounge-ba korlátlan ételfogyasztással. Mindehhez egy új szabályozást kellett bevezetniük mind a vendégek, mind a személyzet biztonsága érdekében. Így vált a check-in folyamat teljesen virtuálissá, és az ételbekészítés már érkezéskor várja a vendégeket a szobában.

Az amerikai Berkshires régió egyik üdülőhelyét szintén kibérelheti akár egyetlen család vagy egy kisebb csoport is, hogy elbújjanak a koronavírus-járvány alatt a világ elől. Habár ez az üdülő a téli szezonban általában zárva tart, most viszont soha nem tapasztalt igény támadt a szezon előtti bérlésre. Természetesen ez nem olcsó mulatság, akár napi 38 ezer dollárt is elkérhetnek a vendégektől, de az árba beletartozik a napi wellness részleg használata, a meditációs foglalkozás és az esti zongorakoncert is.

Az adott szálláshelyekre szóló kizárólagos foglalások már a booking.com és az Airbnb oldalain is elérhetők.

A legkeresettebbek a nagyvárosokhoz közeli üdülők, amelyek akár rövid autóúttal is megközelíthetők. A távolabbi üdülőhelyekre sokan magánrepülőjükön utaznak. A foglalások időtartama jellemzően 2-3 hét vagy akár hónap is lehet, az eddigi átlagos 1 hét helyett.