Így lehet gyorsan pénzhez jutni!

Vállalkozás2018. máj 24.Növekedés.hu

Még nem folyt be az eladott termékeinek, szolgáltatásainak az ellenértéke, miközben ki kell fizetnie a közüzemi számláit, vagy a beszállítóit, akiket nem akar elveszíteni amiatt, hogy nem kapják meg a pénzüket időben? Vagy hirtelen felbukkant egy kecsegtetőnek tűnő üzleti lehetőség, amit vétek lenne kihagyni? Mutatjuk, mit tegyen!

hirdetés

Mindezekre megoldást jelenthetnek a pénzintézetek által kínált céges gyorskölcsönök, legyen szó akár folyószámlahitelről, akár éven túli kölcsönről. A bankok kínálatából több szempont – az igényelhető hitelösszeg, az árazás, a hiteldöntés és a folyósítás ideje, a szükséges fedezet és biztosítékok köre, az elvárt működési múlt és az igényléshez szükséges dokumentumok – összehasonlítása alapján érdemes választani. A Budapest Banknál (BB) például
a legfeljebb 200 millió forint éves nettó árbevételű kisvállalkozások pár munkanapon belül forráshoz juthatnak. 
A bank azzal teszi egyszerűvé a hiteligénylést, hogy előre tájékoztatja ügyfeleit a hiteligényléshez szükséges dokumentumokról, azokon kívül pedig nem kér be továbbiakat. A BB kétfajta gyorskölcsöne – a Budapest Rapid éven túli és a Budapest Rapid Folyószámlakölcsön – feltételei csak néhány ponton térnek el egymástól. Mindkettőnél már egy munkanapon belül megtörténhet a hitelbírálat a dokumentumok hiánytalan benyújtása esetén és pozitív bírálatot követően 8 munkanapon belül a folyósításra is sor kerülhet. E kölcsönök szabadon felhasználhatóak a vállalkozás gazdálkodásával összefüggésben.
A BB nem kér tárgyi fedezetet, azaz nem kell a vállalkozó ingatlanát elzálogosítani, 
a biztosíték magánszemély készfizető kezessége, valamint – 1 millió forint kölcsönösszegtől – az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány 80 százalékos intézményi kezességvállalása. Emellett az ügyfélnek egyedileg előírt minimális számlaforgalmat kell teljesítenie a banknál vezetett pénzforgalmi számláján. A Rapid éven túli kölcsön esetében a fix havi törlesztőrészlettel jól tervezhetőek a kiadások. A legalább 18 hónapja működő kisvállalkozások az egyaránt 300 ezer-10 millió forint között igényelhető kölcsönök közül az éven túlit 13-72 hónap alatt fizethetik vissza, a folyószámlakölcsön esetében pedig a futamidő 12 hónap, de a keret lejáratkor visszafizetés nélkül megújítható.
Míg az éven túli kölcsön kamata évi 5%, addig a folyószámlahitel éves kamata 1 havi BUBOR+4%.
Az egyéb költségek azonosak: a szerződéskötési díj a kölcsön (keret)összegének 1 százaléka, de minimum 30 ezer forint, a havi adminisztrációs díj a kölcsön (keret)összegének 0,1 százaléka. Ez a tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A bank a hitelbírálat jogát fenntartja. A kölcsön Budapest Bankos fizetési számlával érhető el. A kölcsön nem elérhető őstermelők/ családi gazdálkodók és jogi tevékenységet folytató vállalkozások számára és azoknak,akiknek a meglévő Budapest Bankos tartozása és az igénylendő kölcsön összege együtt meghaladja a 10 millió forintot. Budapest Banknál fennálló kölcsön kiváltása a hirdetmény szerinti korlátozásokkal alkalmazható. Kondíciók, az igénylés és a szolgáltatás részletes feltételei a Budapest Bank fiókjaiban és a www.budapestbank.hu/rapid internetes oldalon ismerhetőek meg. (X)

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
A leggazdagabb orosz nők
Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak.
Siker2018. júl 15.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.