Így lehet gyorsan pénzhez jutni!

Vállalkozás2018. máj 24.Növekedés.hu

Még nem folyt be az eladott termékeinek, szolgáltatásainak az ellenértéke, miközben ki kell fizetnie a közüzemi számláit, vagy a beszállítóit, akiket nem akar elveszíteni amiatt, hogy nem kapják meg a pénzüket időben? Vagy hirtelen felbukkant egy kecsegtetőnek tűnő üzleti lehetőség, amit vétek lenne kihagyni? Mutatjuk, mit tegyen!

hirdetés

Mindezekre megoldást jelenthetnek a pénzintézetek által kínált céges gyorskölcsönök, legyen szó akár folyószámlahitelről, akár éven túli kölcsönről. A bankok kínálatából több szempont – az igényelhető hitelösszeg, az árazás, a hiteldöntés és a folyósítás ideje, a szükséges fedezet és biztosítékok köre, az elvárt működési múlt és az igényléshez szükséges dokumentumok – összehasonlítása alapján érdemes választani. A Budapest Banknál (BB) például
a legfeljebb 200 millió forint éves nettó árbevételű kisvállalkozások pár munkanapon belül forráshoz juthatnak. 
A bank azzal teszi egyszerűvé a hiteligénylést, hogy előre tájékoztatja ügyfeleit a hiteligényléshez szükséges dokumentumokról, azokon kívül pedig nem kér be továbbiakat. A BB kétfajta gyorskölcsöne – a Budapest Rapid éven túli és a Budapest Rapid Folyószámlakölcsön – feltételei csak néhány ponton térnek el egymástól. Mindkettőnél már egy munkanapon belül megtörténhet a hitelbírálat a dokumentumok hiánytalan benyújtása esetén és pozitív bírálatot követően 8 munkanapon belül a folyósításra is sor kerülhet. E kölcsönök szabadon felhasználhatóak a vállalkozás gazdálkodásával összefüggésben.
A BB nem kér tárgyi fedezetet, azaz nem kell a vállalkozó ingatlanát elzálogosítani, 
a biztosíték magánszemély készfizető kezessége, valamint – 1 millió forint kölcsönösszegtől – az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány 80 százalékos intézményi kezességvállalása. Emellett az ügyfélnek egyedileg előírt minimális számlaforgalmat kell teljesítenie a banknál vezetett pénzforgalmi számláján. A Rapid éven túli kölcsön esetében a fix havi törlesztőrészlettel jól tervezhetőek a kiadások. A legalább 18 hónapja működő kisvállalkozások az egyaránt 300 ezer-10 millió forint között igényelhető kölcsönök közül az éven túlit 13-72 hónap alatt fizethetik vissza, a folyószámlakölcsön esetében pedig a futamidő 12 hónap, de a keret lejáratkor visszafizetés nélkül megújítható.
Míg az éven túli kölcsön kamata évi 5%, addig a folyószámlahitel éves kamata 1 havi BUBOR+4%.
Az egyéb költségek azonosak: a szerződéskötési díj a kölcsön (keret)összegének 1 százaléka, de minimum 30 ezer forint, a havi adminisztrációs díj a kölcsön (keret)összegének 0,1 százaléka. Ez a tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A bank a hitelbírálat jogát fenntartja. A kölcsön Budapest Bankos fizetési számlával érhető el. A kölcsön nem elérhető őstermelők/ családi gazdálkodók és jogi tevékenységet folytató vállalkozások számára és azoknak,akiknek a meglévő Budapest Bankos tartozása és az igénylendő kölcsön összege együtt meghaladja a 10 millió forintot. Budapest Banknál fennálló kölcsön kiváltása a hirdetmény szerinti korlátozásokkal alkalmazható. Kondíciók, az igénylés és a szolgáltatás részletes feltételei a Budapest Bank fiókjaiban és a www.budapestbank.hu/rapid internetes oldalon ismerhetőek meg. (X)