Az óriásbiztosító díjazza ha ügyfele testmozgást végez

Biztosítás2018. okt 21.Növekedés.hu

Észak-Amerika egyik legnagyobb életbiztosítója, a John Hancock kizárólag olyan szerződéseket fog kötni, amelyek részeként folyamatosan ellenőrzik a biztosított egészségügyi állapotát is. Az ügyfélnek egy okos karórához hasonló, élettani adatokat gyűjtő készüléket kell viselnie. Az ügyfelek díjkedvezményeket kaphatnak, ha teljesítik a testmozgás tekintetében számukra előírt feltételeket. A kezdeményezés bírálói azonban azt állítják, hogy a bejelentés félelmet keltő. John Hancock egyik nemzetközi partnere, a Vitality biztosító társaság interaktív egészség-és életbiztosításként reklámozta az elképzelést és a szerződést kötő ügyfeleknek kedvezményes készülékeket– így például egy Apple Watch karórát - ajánl fel. A John Hancock ezen szerződéseket 2015-ben vezette be, és a továbbiakban valamennyi biztosítási szerződése tekintetében modellnek tekinti. A testmozgást követő készülékek, így az Apple Watch és a Fitbit rögzíteni tudják, hogy viselőjük mennyi fizikai erőfeszítést tesz és alkalmasak étrendi szokások megfigyelésére is. Személyiségi jogi szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy a biztosítók a rögzített adatokat az előirányzatoktól elmaradó ügyfelek megbüntetésére használhatják fel. „Az elidegenedett amerikai állam természetesen össze fogja kötni a biztosítást a kövérek megszégyenítésével. Megérkeztünk a pokolba” mondta Matt Stoller, az Open Markets Institute munkatársa. A biztosítási iparág azonban azt állítja: az eljárás szigorúan szabályozott és csak indokolt esetben vezet szerződémódosításhoz vagy díjemeléshez. A John Hancock arról tájékoztatta a Reuters hírügynökséget: túl korai még arról beszélni, vajon a Vitality programnak köszönhetően kevesebb lett-e az egészségügyi probléma és az ebből adódó biztosítói kifizetés. Az adatokból azonban annyi már most megállapítható, hogy a Vitality-szerződések tulajdonosai 13-21 évvel tovább éltek, mint a többi biztosított.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.