Egyre többen lesznek vegánok a gazdagok - Ezért!

Hírek2018. okt 21.Növekedés.hu

Egyre kedveltebbek a vegán ételek a gazdagok között. Olyan hírességek esküsznek rá, mint Bill Clinton volt amerikai elnök, Serena és Venus Williams, Lewis Hamilton vagy Beyonce. A vegán étrend nem engedi a hús, a tojás és a tejtermék fogyasztását. A vegán étrendet követők száma 20 százalékkal nőtt Amerikában egy év alatt - derült ki a Nielsen piackutatócég vizsgálatából. A skandináv országokban a McDonald’s vegán hamburgerekkel csalogatja a vásárlókat, míg az amerikai TGI Fridays étteremlánc szójabab hamburgert is felrakott az étlapra. A Waitrose, a puccos brit élelmiszeráruházlánc 2017-ben rengeteg vegán terméket mutatott be és árult, amit 2018 közepére 60 százalékkal növeltek, hiszen az eladási adatok is azt mutatták, hogy van rá kereslet. Hetven százalékkal több vegán és vegetáriánus étel fogyott 2017-ről 2018-ra. Ennek ellenére a húsfogyasztás évről évre nő világszerte majdnem 3 százalékkal egészen 1960 óta. Ennek az oka az, hogy a fejlődő országok egyre gazdagodnak és ezáltal állampolgáriak is, akik több húst tudnak venni. Kínában a 70-es években egy átlagos kínai 14 kilogramm húst evett meg évente, ez ma átlagosan 55 kilogramm. Habár a húsfogyasztás növekedése nagyobb ütemben zajlik a fejlődő országokban, a fejlett országok húsfogyasztása is nő. Az ENSZ Étel és Mezőgazdasági Szervezete szerint a leggazdagabb országok húsfogyasztása 0.7 százalékkal nő átlagosan 1991 óta. Annak ellenére, hogy a vegetáriánusok és vegánok száma egyre nő Európába és Amerikában is, sokan elhagyják a hús és tejtermékmentes életmódot és visszatérnek a húsevéshez. Az ilyen embereket angolul „flexitarians” kifejezéssel illetik, akik vissza visszatérnek a vegán és vegetáriánus életmódhoz. Ezeknek az okai főleg, a saját egészségük, a környezetvédelem illetve az állatok védelme.  A vegánizmus egészségre gyakorlot hatása vitatott. De az biztos, hogy a rendszeres és sok vörös hús fogyasztás nem egészséges. Az Oxford Egyetem 2016-ban végzet kutatása szerint, egy kiegyensúlyozott vegán diéta követése évente 8,1 millió ember halálának megakadályozását jelentené. Ha a vegánizmust kicseréljük vegetáriánusra, akkor ez a szám 7,3 millió lenne. Köztudott, hogy a húsfogyasztás rengeteg vizet és földet vesz igénybe. Emellett, a marhatenyésztés az egyik legnagyobb oka az üvegházhatásnak.        

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.