Egyre több fiatal választja az egészségpénztár megtakarítást

Életmód2022. szept. 6.Növekedés.hu

Nagyobb figyelmet fordítanak a magyarok az egészségcélú öngondoskodásra. Az OTP Egészségpénztár taglétszáma mellett a befizetések száma és összege is növekedett.

Évről-évre egyre többekben tudatosul, milyen fontos az egészségcélú öngondoskodás. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy 2022 első hat hónapjában már több mint 15 700-an csatlakoztak újonnan az OTP Egészségpénztárhoz.

Az új belépőknél egyre jelentősebb a 35 év alattiak aránya. Az egészségszámlára történő egyéni befizetések továbbra is gyakoribbak a munkáltatókon keresztül befizetett juttatásoknál.

Utóbbi kapcsán 148 946, míg egyéni megtakarítások esetén, több mint 626 000 alkalommal történt befizetés hat hónap leforgása alatt.

Egyre nagyobb figyelmet fordítanak a magyarok az egészségcélú öngondoskodásra. Ezt támasztja alá a 15 777 új pénztártag is, aki 2022 első felében csatlakozott az OTP Egészségpénztárhoz.

„Hatalmas öröm számunkra azt látni, hogy az új belépők közel harmada (31%) a 29 év alatti korosztályból származik. Ez is azt mutatja, hogy egyre hamarabb tudatosul az emberekben, milyen fontos az egészségünk” – mondta Kovács Tamás Attila, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója.

Hozzátette, hogy legtöbben (32%) továbbra is a 31-39 évesek közül csatlakoznak hozzájuk, amit a 29 év alattiak követnek, de a 41-49 közötti korosztályból is jelentős arányban (21%) történik belépés.

Az új pénztártagok 35%-a budapesti vagy Pest megyei. Őket követik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek, borsod-abaúj-zempléniek, illetve a Zala megyeiek.

Az OTP Egészségpénztár adatai szerint 2022 első felében a legtöbben továbbra is személyesen, valamelyik OTP Bank fiókban léptek be, viszont a folyamatos digitális fejlesztéseknek is meg lett az eredménye: idén már az interneten keresztül történő csatlakozás a második legelterjedtebb belépési mód a pénztártagok körében. Ez nem meglepő, hiszen az online ügyintézés gyors és kényelmes megoldást kínál az új pénztártagoknak is.

De nemcsak a taglétszámban, hanem a befizetések számában és összegében is bővülés figyelhető meg tavalyhoz képest. 2022 első félévében összesen 626 696 egyéni befizetés történt, melynek összege meghaladta a 6,1 milliárd forintot. A munkáltatók összesen közel 1,3 milliárd forint értékben adtak OTP Egészségpénztári juttatást munkavállalóiknak.

Most azonban nemcsak a hosszú távú előnyök miatt éri meg OTP Egészségpénztári tagnak lenni. 2022. augusztus 22. és október 14. között 1 millió, 500 ezer vagy 100 ezer forintot is nyerhet, aki részt vesz az Egészségpénztár őszi nyereményjátékában.

Aki már pénztártag, annak nincs más dolga, mint regisztrálni a játékra és befizetni legalább 30 ezer forint megtakarítást OTP Egészségpénztári számlájára a fent említett időintervallumban. Akinek még nincs tagsága, előbb be kell lépnie a Pénztárba. A játék részleteiről az OTP Egészségpénztár oldalán olvashatunk.