Új marketing igazgatót nevezett ki a Praktiker

HR2022. szept. 6.Növekedés.hu

Szeptembertől új marketing igazgatóval erősít a Praktiker. A magyar barkácspiac meghatározó szereplőjéhez csatlakozó Sommer Ádám több mint 20 éves, jellemzően kereskedelmi területen szerzett tapasztalatával támogatja a Praktiker üzleti céljainak megvalósítását.

Sommer Ádámot nevezte ki a Praktiker Kft. új marketing, PR és online szolgáltatások igazgatójának.

A szakember több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkezik FMCG területen, tagja a Marketing Döntéshozók Klubjának, így hatékonyan támogatja a Praktiker üzleti céljainak megvalósítását. Az új marketing igazgató elmondta, hogy célja a Praktiker márka erősítése a vevőélmény fejlesztésén keresztül.

Sommer Ádám

A szakember a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján szerezte meg Kereskedelem és Gazdaság diplomáját marketing szakon.

Ezt követően az üzleti döntéshozatalra specializálódott mester fokozatát szerezte meg a Pécsi Tudományegyetemen, majd elvégezte a dániai Aarhus Üzleti Iskola Erasmus ösztöndíjprogramját.

Pályafutását 2001-ben a Heinekennél kezdte, majd a Nestlé Ice Cream Hungária brand- és marketing menedzsereként folytatta. 2008-tól ismét a söriparban, a Dreher Sörgyárak Zrt-nél látott el marketing menedzseri feladatokat, 2015-től pedig az Lidl Magyarország marketing vezetőjeként dolgozott.