Visszafizeti az előfoglalás díját a Nemzetközi Oltóközpont

Életmód2021. márc. 24.Növekedés.hu

A cég a változó jogi környezethez igazodva visszautalja a teljes befizetett összeget minden érintettnek, ugyanakkor továbbra is mindent megtesz azért, hogy oltással segítse a koronavírus-járvány elleni védekezést - olvasható a Nemzetközi Oltóközpont közleményében.

„Vannak helyzetek, amikor a szűkebb értelemben vett szervezési szempontokat felülírja az élet. Most ez történt. Bár eddigi rendszerünket egy szakmai logika mentén építettük fel, be kell látnunk, hogy az a továbbiakban meglévő formájában nem tartható fenn”

– ismertette a döntés hátterét Kámány Roland, a Nemzetközi Oltóközpont Kft. ügyvezetője.

Ugyanakkor ez a kezdeményezés 2020 augusztusában született. A mai nappal az időközben változó jogi környezetre reagálva eddigi formájában megszüntetik az előregisztrációt. Egy héten belül minden érdeklődőnek visszafizetik az előfoglalás díját, és a továbbiakban efféle anyagi ösztönzők nélkül kezelik a várólistát, amit egyben lezárnak, tehát nem bővítenek tovább.

A vezető végül üzent az eddigi előregisztrálóknak, megköszönve támogatásukat és felhívva figyelmüket az állami rendszerre is:

„Mindenkinek nagyon-nagyon hálásak vagyunk, akik kitartottak mellettünk és megtartották az előfoglalási jogukat. Ezért bár visszautaljuk az összegeket, a listát megtartjuk, és ha vakcinához jutunk, a jelenlegi sorrendben fogjuk értesíteni a pácienseket. Így tehát gyakorlatilag mindenki megtarthatja az előfoglalási jogát."