6 meglepő tény Cristiano Ronaldóról

Elemzések2019. nov. 10.D.J.

A portugál futballsztárt még 14 éves korában kicsapták az iskolából. Máig nem tudni ki az első fiának az anyja. Az alkoholt pedig a mai napig messzire kerülni. Következzen pár kevésbé ismert érdekesség az Európa-bajnok labdarúgóról.

  1. Ronald Reagan után kapta a nevét

Ronaldo apja, José Dinis Aveiro odavolt a republikánus elnökért. A politikai pályája nem is érdekelte: Reagant főleg színészként szerette. Akkora rajongó volt, hogy a fiát utána nevezte el Ronaldonak.

  1. 14 évesen kirúgták az iskolából

A Juventus játékosa gyerekként komoly vétséget követett el. Amikor az egyik tanára elkezdte cukkolni az akcentusát hozzá vágott egy széket. Amikor kirúgták az iskolából az édesanyját nem igazán érdekelte a dolog. Ő már akkor is úgy gondolta, hogy Ronaldonak a futballpályán a helye, nem az iskolapadban.

  1. Tinédzserként szívműtéten esett át

A sportcsillag még csak 15 éves volt, amikor kiderült, hogy komoly baj van a szívével. Még nyugalmi állapotban is kifejezetten szapora volt a szívverése. Kis híján eltiltották a futballtól. Egy lézeres műtét után viszont teljesen meggyógyult. A társai szerint a beavatkozás után még gyorsabb lett a pályán.

  1. Sose iszik alkoholt

A 34 éves sportoló igyekszik egészségesen élni. A cukros ételeket kerüli, a zöldségekből és halból viszont kifejezetten sokat fogyaszt. Hogy az energiaszintje mindig magas legyen naponta van hogy hatszor étkezik, de mindig csak kisebb adagokat eszik. Az alkoholt viszont nem csak az egészsége miatt hanyagolja. Az apja ugyanis 52 évesen az alkoholizmusa miatt belehalt egy májbetegségbe. A családi tragédia idején Ronaldo még csak 20 éves volt. Akkor megfogadta, hogy tartózkodni fog az italtól.

  1. Máig titok ki az első gyereke anyja

Ronaldonak összesen négy gyereke van. Az első még 2010-ben született az Egyesült Államokban. Az anyjáról csak annyit sejteni, hogy portugál volt. Egyes találgatások szerint a fiút egy pincérlány szülte. A család hét pecsétes titokként kezeli a kilétét. Ronaldo második és harmadik gyereke béranyától származik, a negyedik a barátnőjétől a modellként dolgozó Georgina Rodrígueztől van.

  1. Nem kér a tetoválásokból

A sportolók manapság szívesen varratják ki a testüket. Ronaldo viszont kerüli a tűt. A futballsztár ugyanis rendszeresen szokott vért adni. Már pedig, aki frissen kapott tetoválást, az pár hónapig nem lehet vér donor. Ronaldo viszont ezen a téren nem akar szünetet tartani. Ezért inkább lemondott a tetoválásokról.